1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 06 LL1 - Norsk Pils - Joakim Ruud

En tråd i 'Lys lager' startet av Webmaster, 6 Apr 2007.

  1. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Ja, den så jeg ikke i farten. Men etter en måned? Hvilken og hvor mye gjær brukte du?
     
  2. Simonsen

    Simonsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mefjordvær
    SG er 1.020
    Plan er å ettergjære før kunstig karbonering på fat.
     
  3. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Burde vært under 1.010. Så hvor mye gjær brukte du og hvor lenge har den stått. Du for den ikke lengre ned når du setter den på fat.

    Mvh

    Rune
     
  4. Simonsen

    Simonsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mefjordvær
    Hydrometeret viser feil så det riktige nå, er SG 1.011.
    Brygget 12/4 , tisatte oksygen i vørter. Gjær 125ml Wyeast 2035.
    Tappet på ny gjærdunk 14/5 og har stått i kjøleskap 10gr hele tiden.

    Synes dette ser bra ut, :)
     
  5. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har og en ny 50liter på gang i kjølekapet  :biersmile:  gleder meg til den er ferdig
     
  6. jmek1

    jmek1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    hvor lang til går det normalt før denne begynner å gjære?
    kokte denne i går, men har ikke begynt enda 
     
  7. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lagerøl hat typisk dobbelt så lang lag time som ale. Hvor mye gjær brukte du og hvordan oksygenerte du?
     
  8. Runel77

    Runel77
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei Bttjelta
    Lurer på å kjøre oppskriften deres , humla dere på 90min?
    Hilsen
    Rune
     
  9. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Hei.
    Vi humlet på 90,15 og 5 min  :)
     
  10. Runel77

    Runel77
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hmm høres bra ut
    Ble det bra og hvordan gikk det med de dere flasket ? Er flasking på meg evt , blir den litt gyllen i fargen ?
    Mvh
    Rune
     
  11. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Det ble veldig bra! Fargen er nok gyllen ja. Typisk pils farge, men ikke av den lyseste sorten liksom  ;)

    De vi flasket ble nok et lite hakk bedre i smak enn de på fat. Hva dette skyldes vet ikke jeg, men det kan bare være innbilning også...  :attevar:
     
  12. Runel77

    Runel77
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei og takk for svar:)

    Skal sette i gang med dette brygget i helgen og er supert med denne ekstra infoen  , brukte dere carbonisering-pastiller eller sukkerlake?
    Ville du tilsatt mer av feks. cara eller munich for å få enda litt mer farge på den? Og sist ;) var dere fornøyd med gjæren?

    mvh
    Rune
     
  13. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Brukte sukkerlake på de flaskene, men det går nok fint med pastiller og. Ville egentlig ikke gjort de store forandringene siden vi var veldig fornøyd me det meste, men vil du ha fargen til å bli litt mørkere er nok ikke det en dum ide. Veldig fornøyd med gjæren ja. Satte starter på 2 liter med 3 rør wlp 830. Tilsatte gjæren på 9-10 grader og gjæret på 10 grader i 4 uker. FG 1010! Spot on  :) Var veldig bra etter faktisk bare 14 dager på fat!
     
  14. Runel77

    Runel77
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nam , er litt usikker på starter men . Vet ikke om jeg klarer å vente på starter , vurderer å bare kjøpe fire rør å slenge oppi. Slang du alt opp i eller dekanterte den?
    Rune
     
  15. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Jeg dekanterte den. Går sikkert fint me 4-5 rør og, men blir litt dyrere. Ser på Mrmalty at du bør ha 4 rør til 20 liter og 5 til 25 liter...
     
  16. Runel77

    Runel77
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei

    Ble tørrgjær på meg på denne da de var tom for fersk. Ble fermentis w 34\70 og etter 3 uker var den nede på 1006, håper den blir bra . Smakte litt søtt foreløpig
    Rune
     
  17. ictys

    ictys
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lyefjell
    Spent på den tørrgjæren - gi rapport.
     
  18. kritro

    kritro
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tonstad
    Hvordan ble denne?
    Har selv satt en 50L Batch med samme gjær og venter spent....
     
  19. ictys

    ictys
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lyefjell
    Har prøvd jeg også med tørrgjær. Den ble grei nok, men vil la den stå litt til. Ikke søt i det hele, men litt underlig ettersmak, muligens humlen? Jeg tror jeg blir fornøyd, men må nok lage den igjen.
     
  20. kosl

    kosl
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei
    Brygget denne for snart 14 dager siden, min første lager.
    Den har stått og gjæret på ca.11grader - OG er nede i 1010 fra 1052.
    Gjæren har bunnfalt i gjæringskaret, og overflaten er klar.

    Kan jeg anta at ølet er ferdig til å flaskes, eller skal det stå i 3 uker uansett?

    KOsl
     

Del denne siden