Her er linken, mange gode tråder der. German Brewing ForumEr det et norsk forum? Har du adressen? Hadde vært interessant å følge med litt der.
http://forum.germanbrewing.net/
De har FB-gruppe også, men er mest kosebilde-deling. Når det gjelder varmgjæring og diacetylrest, er det et poeng at et helt utgjæret øl på 18 grader vil trekke til seg luft på vei ned til lagertemperatur, og da skjer oksydering fort. Hvis man topper på 9 halvveis, vil gjæringen fortsette med positivt trykk hele veien, noe som er en god beskyttelse. Prøvde faktisk å avslutte en tripel med en lagerstarter på 6 grader.
Her er også en god blogg om temaet https://edelstoffquest.wordpress.com/tag/cold-fermentation/
Skulle ønske brulosophy hadde bedre sammenligninger, begge eksemplene har de samme karakteristikkene med varm utgjæring selv om de startet varmt eller kaldt. Kan ikke huske sist gang noen av testene ga utslag i merkbare forskjeller, ingenting betyr noe, liksom.
Sent from my iPhone using Tapatalk