Ekstrakt oppskrift-Synspunkter

Hva tror dere om denne oppskriften. Vil den fungere ?

Method:Extract
Style:Oktoberfest/Märzen
Boil Time:60 min
Batch Size: 20 liters
Boil Size: 10 liters
Efficiency: 75%
Original Gravity: 1.053
Final Gravity:1.015
ABV (standard): 4.97%
BUI (tinseth): 31.11
SRM (morey): 7.49

Fermentables
Amount Fermentable PPG °L Bill %
1.8 kg Liquid Malt Extract - Amber 35 10 50%
1.8 kg Liquid Malt Extract - Light 35 4 50%

Hops
Amount Variety Time AA Type Use
40 g Perle 60 min 8.2 Pellet Boil
30 g Saaz 15 min 3.5 Pellet Aroma
30 g Hallertau Mittelfruh 5 min 3.75 Pellet Aroma

Other Ingredients
Amount Name Time Type Use
2 g Irish Moss 15 min Fining Boil

Yeast
Wyeast - Munich Lager 2308
Attenuation (avg): 72% Flocculation: Medium
Optimum Temperature: 8.9°C - 13.3°C Starter: Yes
 
Ja, den vil sikkert kunne lage godt øl. Om det blir en «typeriktig» Märzen kan komme litt an på hva maltekstraktene er laget av. Pass på å lage en stor starter.
 
Ja, jeg så litt feil på mr malty og kjøpte bare 2 gjærposer. Skulle ha hatt 3, så starteren ble på 8.5 l.
Jeg hadde bare 700 g spraymalt medium, men kokte det med 8,5 l. Regner med at det går bra.
Starteren smaker ikke mye sukker lenger og regner med å brygge i morgen. Har også kjøpt gjærnæring fra White Labs som jeg gleder meg til å prøve.
 
Tilbake
Topp