tror du at det er det som har ødelagt den ølen jeg har satt?
Er en forferdelig rttrsmak og lukt på det
Jeg er vel like ny som deg Arne Kristian og jeg har også hatt problemer med temperatur kontrollen, men jeg har ikke merket voldsomme usmaker pga det.
Mitt første brygg fikk en litt kraftig syrlighet, men fullt drikkenes og godt likevel.
Det andre ble ødelagt fordi jeg lot vær å tilsette sukker/ekstra vann og brukte kun malten i kittet (doblet med andre ord bitterheten)
Det tredje ble ødelagt fordi en eller flere bananfluer åpenbart har klart å snike seg inn i vørteren på et vis, resultatet var en syk infeksjon og fæle smaker, syrlighet og lukt av promp (svovel).
Mitt fjerde står nå og er på vei til å bli ødelagt, det er en belgisk WLP400 som åpenbart er humørsyk ift temperatur, og som jeg underpitchet etter beskjed fra folka på Bryggselv. Her aner jeg ikke hva resultatet blir, hvis jeg i det hele tatt får den til å gjære ut.
Poenget mitt er bare: Det er en læringskurve her, og kostnader ifm "opplæring" som er kjipe, men hold ut så skal vi klare begge to å brygge herlige dråper på sikt