Skal se om jeg kan legge ved en lenke eller to i løpet av kvelden for kit. Nå er det middag på tur.
akkurat samme opplegget.bare at jeg ikke bruker sukker på mine ekstraktsett.
også rører jeg fram en del mere skum en det han gjorde
på de ekstraktsettene jeg har kjøpt.så er det med no flytende gjær. dette heller jeg bare oppi.etter at jeg har tilsett med det vanninholdet som er annbefalt til det sette jeg har kjøpt.
så jeg har enten trua på for lite skum.men vet jeg har vært sløv med temp.da dette bare har stått på kjøkkenet.å når gradestokken begynner å krype under 0.så kan du tenke deg å kjerringa gjør. da holder det ikke med 25grader i romet.
Anbefaler at du finner noen i nærområdet som har peiling til å lukte/smake, ja. Og at du får tak i litt ordentlig øl fra polet så du finner ut hvordan stoffet faktisk skal smake.Hvet ikke smaken på noe av det jeg. men er det noen i nerheten av hamar omr,så tar jeg gjerne imot no prøvesmakinger har et øl her som har stått over en mnd på gjæringskaret. men smaker like fotferdelig
Nei. Melkesyrebakterier f.eks. har null og niks til felles med mugg, og trives også langt bedre i øl.og hadde jeg hatt innfeksjon.så hadde det vel dannet seg mugg ???
Jeg mistenker vel egentlig en infeksjon ettersom det både lukter og smaker surt, men er ikke overbevist nok om at han vet hvordan det skal smake til at jeg kan be ham kaste gjæringskar og hevert.Min første tanke her var litt i samme gate som iivar; sikker på at det bare ikke er øltypen(e) du rett og slett ikke liker? Alle fall er både IPA og APA ofte veldig bitter med mye humle. Kan selvfølgelig ha noe å gjøre med temperaturkontrollen å gjøre også siden du bl.a. beskriver smaken som sur.
har kjøpt 3-4 sett på bryggselv.no der er det med en kappsel med gjær.når du kjøper ekstrakt,så får du opp annbefalt gjærtype. er som regel 2 slike kapsler å velge i.
heter noe sånt som white labs.
Det kan godt være at det har vært for kalt.står borti en krok på kjøkkenet. står oppå no skifferstein men dog med et håndkle under.men skal bestille meg et nytt sett og prøve på nytt.må bare vite hva slags øl som passer for meg. har jo prøvd american pale ale,som står på gjæringskaret nå.og som egentlig har vært ferdig i 14 dager alt.men som ikke er drikkendes for min smak.og en american ipa. satte å et type mørkt øl.dette var også ikke min smak. ga bort det til en kompiss som er glad i mørkt øl. å han syntes det var perfekt.med untak av "litt" bitter ettersmak..
Anbefaler at du finner noen i nærområdet som har peiling til å lukte/smake, ja. Og at du får tak i litt ordentlig øl fra polet så du finner ut hvordan stoffet faktisk skal smake.
Som jeg nevnte tidligere holder det ikke å være ekstre nøye med renholdet hvis utstyret allerede er infisert, så du bør kanskje vente med å sette nye brygg til du har fått litt hjelp og vet hva som foregår?
Nei. Melkesyrebakterier f.eks. har null og niks til felles med mugg, og trives også langt bedre i øl.
Jeg mistenker vel egentlig en infeksjon ettersom det både lukter og smaker surt, men er ikke overbevist nok om at han vet hvordan det skal smake til at jeg kan be ham kaste gjæringskar og hevert.
+1Hvis du bruker flytende gjær bør du alltid lge en gjærstarter med gjæren et par dager før du brygger ølet. Med to rør med flytende gjær rett i dunken får du antakelig for lite gjær. Rett gjærmengde har svært mye å si for smaksresultatet. God lufting av vørteren ved gjærtilsettingen er også et must. Antar det er en kombinajon av disse to faktorene som gjør at du ikke har blitt fornøyd med ølet.
Mem selvsagt, hvis du ikke liker øltypene i utgangspunktet er jo det også en faktor.
Råder deg til å lese en god bok om emnet. "How to Brew" av John Palmer er bibelen for folk som vil lære det viktigste om brygging.