1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

En sukkerbit per 0,33 flaske?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av DenNøgneRøv, 19 Nov 2017.

  1. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Er det passe? Det er en slags saison.
     
  2. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Mener å ha lest at sukkerbiter inneholder litt annet enn sukker, og at det derfor ikke anbefales. Sist slengte jeg bare sukker rett i flaskene. da kan du i hvert fall få den mengden du vil ha.
     
  3. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Det ble sukkerbiter denne gangen. Har hatt suksess med det før, men da har jeg brukt 2 stk på 0,5 liter. 1 på 0,33 blir kanskje litt i minste laget. De veier 2,2 gr pr stk så i teorien skulle det være nok om det er rent sukker og ikke noe annet som du sier.
     
  4. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    hvordan doserer du rent sukker på en rask og nøyaktig måte?
     
  5. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Jeg har benyttet en slik. Men det er ikke mange flaskene jeg benytter nå når jeg har fat.
     
  6. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    En sukkerbit på 0,33 blir helt topp er min erfaring. Til neste gang får du deg fat ;)
     
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Men en bit til saison?
     
  8. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Alt for lite. 2 sukkerbiter er nærmere, men det blir litt i overkant med vanlige flasker. Noe midt i mellom er perfekt.
     
  9. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Bør jeg åpne de opp og hive oppi en halv sukkerbit til?
     
  10. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    2,2 gr pr 0,33 blir da 6,67 pr liter. Ser dette er lite til saison. Hadde foretrukket 8-9 gr pr liter. Jeg kan jo dele sukkerbiter i 2, desinfisere de i ovnen , åpne flaskene og korke på nytt? Om jeg gjør det nå før kullsyren har utviklet seg vil det vel gå bra? ellers vil det vel skumme over?
     
  11. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Hvorfor lager du ikke sukkerlake? Mye enklere. Trenger ikke tenke størrelse på flasker.
     
  12. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Når jeg "spruter" sukkerlaken ned i flasken vil jeg vel introdusere oksygen? Uansett om jeg har kokt dette bort på forhånd
     
  13. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    De fleste tapper om til et rent kar før flasking. I dette tilsettes sukkerlaken slik at det blandes godt. tapper du rett fr gjæringskaret uten omstikking?
     
  14. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Har sluttet med å stikke om ja.

    Rett fra karet.

    De fleste? Det er ett ekstra steg og for hvert ekstra steg øker infeksjonsfaren og oksiderings-faren så jeg ser ikke helt fordelen? Nå er jeg litt lat også så det å vaske ett ekstra kar ble for mye hassel for meg;)
     
    loebrygg liker dette.
  15. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Med lake kan kanskje bruke doseringssprøyte-silikonslange-stiv slange.
    Fungerer det når jeg tar opp prøve gjennom gummiproppen i bøtta under/etter gjæring.
    Silikonslangen er da skjøtestykke til en stiv slangebit.
     
  16. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Bør jeg jekke opp de jeg flasket eller bare la det stå til? Brukte belle saison og den stoppet på 1,004. Den kan vel i teorien fortsette litt på flaske?
     
  17. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg ville bare latt det være, i hvert fall med den FG-en på Belle.
     
    DenNøgneRøv liker dette.
  18. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Det var litt av grunnen til at jeg tok bare 1. har 2 i PET flaskene mine (0,5) men de har jeg mer kontroll på siden jeg kan kjenne når trykket blir for meget. Den smakte ferdig men kan sikker gå lenger ned for alt jeg vet (stod i 3 uker)
     
  19. Thomas Søreide

    Thomas Søreide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Belle Saison har aldri stoppet over 1,001 for min del.. Grådig sak den gjæren der..
    Kan - utfra det jeg har hørt fra andre - gå under 1,0 i FG også..
     
  20. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    På kun malt og ingen sukker tilsetninger?
     

Del denne siden