Hei.
På hjemmebryggerhelgen pratet jeg og @Petter F litt med Egil om infeksjonen de hadde for noen år siden (jeg synes det er kjempekult at de snakker om det og ikke bare forsøker å legge lokk på hele greia). Den ble omtalt som "Diastaticus" og hadde kommet med Brettamyces Anomalus som White Labs laget for en stund tilbake (som de har sluttet å produsere, uten at jeg vet om det er noen sammenheng der). Jeg finner ikke spor av noen WL B. Anomalus, så det er ikke utenkelig at det var Wyeast som laget denne.
Saccharomyces Cerevisiae var. Diastaticus kan metabolisere dekstriner og stivelse (den skiller ut et enzym - glucoamylase) og tørker derfor ut ølet. I tillegg så genererer den skikkelig kjipe usmaker og resultatet blir mye dumpet øl. Egil nevnte at det var bryggerier hvor Diastaticus betydde kroken på døra.
Etter litt privat frem og tilbake med Petter om hva dette egentlig var så snublet jeg over en temmelig interessant påstand. Belle Saison er en temmet variant av Saccaromyces Cerevisiae var. Diastaticus. Denne er avlet slik at den ikke genererer disse usmakene. Jeg fant ikke noe bedre kilde enn løse påstander på Reddit.
Jeg har ikke noen særlig ide om dette er sant eller ei. Men om det er noe i det så kan en jo notere seg at Belle Saison bør behandles på samme måten som brett og villgjær. Jeg har hørt referanser til Saison-infeksjoner før og det stemmer vel i og for seg med denne observasjonen.
Noen som vet noe mer om dette?
På hjemmebryggerhelgen pratet jeg og @Petter F litt med Egil om infeksjonen de hadde for noen år siden (jeg synes det er kjempekult at de snakker om det og ikke bare forsøker å legge lokk på hele greia). Den ble omtalt som "Diastaticus" og hadde kommet med Brettamyces Anomalus som White Labs laget for en stund tilbake (som de har sluttet å produsere, uten at jeg vet om det er noen sammenheng der). Jeg finner ikke spor av noen WL B. Anomalus, så det er ikke utenkelig at det var Wyeast som laget denne.
Saccharomyces Cerevisiae var. Diastaticus kan metabolisere dekstriner og stivelse (den skiller ut et enzym - glucoamylase) og tørker derfor ut ølet. I tillegg så genererer den skikkelig kjipe usmaker og resultatet blir mye dumpet øl. Egil nevnte at det var bryggerier hvor Diastaticus betydde kroken på døra.
Etter litt privat frem og tilbake med Petter om hva dette egentlig var så snublet jeg over en temmelig interessant påstand. Belle Saison er en temmet variant av Saccaromyces Cerevisiae var. Diastaticus. Denne er avlet slik at den ikke genererer disse usmakene. Jeg fant ikke noe bedre kilde enn løse påstander på Reddit.
Jeg har ikke noen særlig ide om dette er sant eller ei. Men om det er noe i det så kan en jo notere seg at Belle Saison bør behandles på samme måten som brett og villgjær. Jeg har hørt referanser til Saison-infeksjoner før og det stemmer vel i og for seg med denne observasjonen.
Noen som vet noe mer om dette?
Sist redigert: