Interessant. Det ser ut som druesukker er det samme som "corn sugar" i https://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/Ser det er en bra diskusjon rundt temaet her - men dette er jo et godt poeng. Sånn produktmessig så er det jo også forskjell på sukker - her påstår man at det er en forskjell som beskrives som "restsødme": https://brewshop.no/produkt/ravarer...mak/brewing-sugar-dextrose-glucose-druesukker
Stusser på at ved beregningene i brewers friend-kalkulatoren, så er det vanlig bordsukker man trenger minst av (vektbasert) for å oppå ønsket karbonering. Om produktene av karboneringen er alkohol og CO2, så indikerer vel det at alle de andre alternativene har mer restprodukter (igjen basert på masseberegning) enn bordsukker. Det er ikke sikkert at det innebærer restsødme, men noe må jo bli igjen i tillegg til alkohol og den ønskede mengden CO2.
Er generelt skeptisk til "restsødme"-påstanden. To grunner til det:
1) De fleste steder oppgis at gravity fra sukker spises nærmest 100% opp av gjæren (enkle sukkerarter). Dette skal gi tørrere øl.
2) Jeg har ved et par anledninger forsøkt å bruke sukker for nettopp å få et tørrere øl (lavere FG), og synes det har lykkes godt.
Sist redigert: