EXPORT - Hva er det egentlig ? Den stilen som vi kaller export i Norge. Er stilen en såkalt dordmunder export ? Eller er det en annen type enn den vi får kjøpt som export her i landet (på polet). Har laget en øl jeg kaller export, den er brygget med pilsnermalt, og litt caramelmalt, EBC 7, IBU 24 og ABV 6.2%. Det skal sies at den skulle havne på 5.6 men effektiviteten, og litt lang koking gjorde den sterkere enn planlagt. Er det noen som vet om denne er innenfor denne stilen ?
Vet selvsagt at det opprinnelig er den ølstilen som man eksporterer, men lurer altså på om det er inspirert eller er samme stil som Dormunder Export ?
Et annet spørsmål er om slike lagertyper, med høyt alkoholinnhold, trenger lengre kaldlagring enn en pilsnertype med butikkstyrke ? Noen som vet ?
Vet selvsagt at det opprinnelig er den ølstilen som man eksporterer, men lurer altså på om det er inspirert eller er samme stil som Dormunder Export ?
Et annet spørsmål er om slike lagertyper, med høyt alkoholinnhold, trenger lengre kaldlagring enn en pilsnertype med butikkstyrke ? Noen som vet ?