Får ikke nåe %% i ølet

Hei, først og fremst: jeg er helt, helt fersk på dette med og brygge sjelv. Har investert i dette startkittet fra Europris, (2 fat a 25L stykk og gjærlås) har nå satt min aller første batch, og har godetet seg i snart 2 uger. Testet akkurat med hydrometer (europris) og den viser 1000? Som sagt, jeg har ikke paling. På den godt samanrullade førklingen på papiret står det wine rett under denne? Nåe jeg misset her? Kan legge ut bilde om dette blir for rotete. Ølet er en tsjekkisk lys øl, sån ferdig sak. Kun tilsette sukker (3kg) og vann og gjær, som fulgte med. Nåen med innspill?
 
Hei, først og fremst: jeg er helt, helt fersk på dette med og brygge sjelv. Har investert i dette startkittet fra Europris, (2 fat a 25L stykk og gjærlås) har nå satt min aller første batch, og har godetet seg i snart 2 uger. Testet akkurat med hydrometer (europris) og den viser 1000? Som sagt, jeg har ikke paling. På den godt samanrullade førklingen på papiret står det wine rett under denne? Nåe jeg misset her? Kan legge ut bilde om dette blir for rotete. Ølet er en tsjekkisk lys øl, sån ferdig sak. Kun tilsette sukker (3kg) og vann og gjær, som fulgte med. Nåen med innspill?
Velkommen til en fin hobby!

Målte du med hydrometer også før gjæringen? Ved å måle såkalt specific gravity (SG) før og etter gjæringen kan vi enkelt regne ut alkoholprosenten - for eksempel med kalkulatorer som denne. Original gravity (OG) er SG-måling før gjæring, final gravity (FG) er SG-måling etter endt utgjæring.
 
Velkommen til en fin hobby!

Målte du med hydrometer også før gjæringen? Ved å måle såkalt specific gravity (SG) før og etter gjæringen kan vi enkelt regne ut alkoholprosenten - for eksempel med kalkulatorer som denne. Original gravity (OG) er SG-måling før gjæring, final gravity (FG) er SG-måling etter endt utgjæring.
Det gjorde jeg ju selfølgelig ikke.
 
Hei, først og fremst: jeg er helt, helt fersk på dette med og brygge sjelv. Har investert i dette startkittet fra Europris, (2 fat a 25L stykk og gjærlås) har nå satt min aller første batch, og har godetet seg i snart 2 uger. Testet akkurat med hydrometer (europris) og den viser 1000? Som sagt, jeg har ikke paling. På den godt samanrullade førklingen på papiret står det wine rett under denne? Nåe jeg misset her? Kan legge ut bilde om dette blir for rotete. Ølet er en tsjekkisk lys øl, sån ferdig sak. Kun tilsette sukker (3kg) og vann og gjær, som fulgte med. Nåen med innspill?
Velkommen:)!

Litt grunnleggende kunnskap skader aldri. I all beskjedenhet ( :)) anbefaler jeg denne: https://forum.norbrygg.no/threads/mini-handbok-for-nybegynnere.43133/#post-543213

Ekstraktsett er en grei måte å starte bryggerkarrieren på - og er du fornøyd med ølet de gir deg, er jo det veldig bra. Men blir du nysgjerrig på hvilke andre muligheter som finnes, er det bare å hive seg uti det. Og her på forumet vil du finne mange som er ivrige etter å hjelpe deg:).

Det mest avgjørende for kvaliteten på ølet du lager, er å ha god gjær, riktig mengde gjær og kontroll med temperaturen under gjæringa. Til det trengs det ikke mye dyrt utstyr - men du må vite hva du skal gjøre. Så altså: Kunnskap er det viktigste du kan skaffe deg. Og den kan du få helt gratis:).
 
Sist redigert:
Hei!
Med ett kg flytende ekstrakt og tre kg sukker i 25 liter kommer jeg i Beersmith frem til en OG på 1.052. Med en FG på 1.000 sier den 6.9% alkohol.

Så dette blir et sterkt og tørt øl med en meget lett kropp!

Det kan nok oppleves noe tynt med litt mye alkohol i forhold til kropp og smaksstoffer fra ekstrakten. Sukkeret bidrar kun til alkohol, ikke smak.
Hvis du vil prøve å brygge slik flere ganger vil jeg anbefale å bytte ut det meste av, om ikke alt, sukkeret med maltekstrakt. Det vil gi et mere smaksrikt og fyldigere produkt.
 
Hei!
Med ett kg flytende ekstrakt og tre kg sukker i 25 liter kommer jeg i Beersmith frem til en OG på 1.052. Med en FG på 1.000 sier den 6.9% alkohol.

Så dette blir et sterkt og tørt øl med en meget lett kropp!

Det kan nok oppleves noe tynt med litt mye alkohol i forhold til kropp og smaksstoffer fra ekstrakten. Sukkeret bidrar kun til alkohol, ikke smak.
Hvis du vil prøve å brygge slik flere ganger vil jeg anbefale å bytte ut det meste av, om ikke alt, sukkeret med maltekstrakt. Det vil gi et mere smaksrikt og fyldigere produkt.
Jeg og syns det var vel drøyt med sukker
 
Tilbake
Topp