Fermentering i glass vs plast

G.Richard

Norbrygg-medlem
Fant dette på nettet: Er det mye bedre å gjære på glass vs plast og i så fall hvorfor?

First, Shelton says, simply upgrading your boiling kettle will make a big difference in the mash and cook. This is especially true if you buy a glass kettle, which is superior to plastic when fermenting. He also recommends investing in a counterflow system for cooling your batch, which improves the time and accuracy of this process.
 
Glass slipper ikke gjennom oksygen, og ripes heller ikke slik plast kan gjøre.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Gjærer man i to uker på plast er mengden oksygen som slipper til neglisjerbar. Jeg er villig til å sette penger på at absolutt ingen kan smake forskjell.

Såkalte Better Bottles er laget av en spesiell PET-type som visstnok skal være praktisk talt oksygentett, og anbefales tilogmed til vin og andre ting som ikke må ha oksygen. Jeg har ikke gjort noen smakstester, men kan tenke meg at påstanden deres er sann.
 
Tilbake
Topp