Hva er greia med å ville ha så store glsske/beholdere? På bryggselv er det vel 0,75 som er de største øl flaskene.Se her ja, her har vi litt utstyr Kan jeg bruke 1l flasker også eller blir det for mye trykk der også?
Pga plassHva er greia med å ville ha så store glsske/beholdere? På bryggselv er det vel 0,75 som er de største øl flaskene.
Skjønner, men 2 kasser tar jo ikke allverdens med plass.Pga plass
Så lenge flaskene er beregnet for karbonert drikke er de ok. Men for øl bør de være brune. Det er bedre å ha på mindre flasker, da man ikke sikkert orker å drikke opp en hel liter eller mer på en gang. Eks. så flasker jeg mine sterke øl på 0,33 flasker, jeg orker bare ikke å drikke 0,5 eller 0,75 liter 9% juleøl på en gang...Se her ja, her har vi litt utstyr Kan jeg bruke 1l flasker også eller blir det for mye trykk der også?
Det kan jeg være enig i deg i. Jeg ser petite agentur selger growlers glass i både 1 og 2 litere med patentkork. Dersom det går an å karbonere i de, så er jo det er løsning for meg. Ja det blir dyrt, men er billigere med 2l versjonen. Med patentkork burde det vel gå an å bare stenge flaska etter jeg har feks tappet opp til et ølglass og ikke orker merSå lenge flaskene er beregnet for karbonert drikke er de ok. Men for øl bør de være brune. Det er bedre å ha på mindre flasker, da man ikke sikkert orker å drikke opp en hel liter eller mer på en gang. Eks. så flasker jeg mine sterke øl på 0,33 flasker, jeg orker bare ikke å drikke 0,5 eller 0,75 liter 9% juleøl på en gang...
Ja du kan stenge, men da mister du karbonering i ølet. CO2 vil søke likevekt mellom headspace i flaska og i ølet. Det samme som når du åpner en halvfull brusflaske dagen etter. Dessuten virvler du opp gjær når du sjenker, enten du vil eller ikke, og tømmer du ikke flaska i en "tøm", vil den måtte stå en stund før du heller neste glass. Nei, kjør på med 0,5l flasker duDet kan jeg være enig i deg i. Jeg ser petite agentur selger growlers glass i både 1 og 2 litere med patentkork. Dersom det går an å karbonere i de, så er jo det er løsning for meg. Ja det blir dyrt, men er billigere med 2l versjonen. Med patentkork burde det vel gå an å bare stenge flaska etter jeg har feks tappet opp til et ølglass og ikke orker mer
Ja det blir nok til å gjøre det da. Må jeg kjøpe disse flaskene fra brygge butikker eller kan jeg kjøpe de feks på jernia, kitchn, europris osv?Ja du kan stenge, men da mister du karbonering i ølet. CO2 vil søke likevekt mellom headspace i flaska og i ølet. Det samme som når du åpner en halvfull brusflaske dagen etter. Dessuten virvler du opp gjær når du sjekker, enten du vil eller ikke, og tømmer du ikke flaska i en "tøm", vil den måtte stå en stund før du heller neste glass. Nei, kjør på med 0,5l flasker du
Ja det ble litt mye alternativer og avsporinger her, beklager det. Jeg driver å skal legge inn en bestilling på 0,5l flasker nå så jeg fikk hvert fall tatt riktig beslutningJeg sliter litt med å skjønne hvorfor du spør, når du alltid kommer med alternative løsninger som ingen bryggere anbefaler.
Leser du din egen tråd fra start til slutt, ser du hva du bør gjøre.
Jeg støtter alle de rådene du har fått av bryggerne her. De er gode. Jeg ville aldri testet noen av de ideene du kommer med...
Beklager å måtte bli litt tydelig
Kan anbefale å prøve med mer "klare" øl, spesielt de med gjærtyper som gir liten gjærkake. Kölsch og Best Bitter f.eks. har hos meg gitt tynne og kompakte lag bunnfall som ikke virvles opp så lett, etter en drøy måned på flaske.Det går jo an å kjøpe noen flasker fra Kinn og se hva du syns om volumet. For min del irriterer jeg meg over at det er for mye i flaska til å få det i ett glass, så alt etter første skjenking er uklart på grunn av bunnfallet som virvles opp. I tillegg er det for mye å drikke aleine når ølet er av det sterkere slaget. Jeg foretrekker 0,33 eller 0,5.
Joda, problemet er ikke like stort med alle øl, men jeg ville likevel ikke basert flaskinga mi på noe som bare funker med høyt flokkulerende gjærstammer.Kan anbefale å prøve med mer "klare" øl, spesielt de med gjærtyper som gir liten gjærkake. Kölsch og Best Bitter f.eks. har hos meg gitt tynne og kompakte lag bunnfall som ikke virvles opp så lett, etter en drøy måned på flaske.