Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Har lenge vært litt "ute av gamet" når det kommer til flaskekarbonering av øl. Har stort sett brukt fat nå, ganske lenge.
Skal snart lage en belgisk dubbel, og driver samtidig å leser "Brew Like a Monk"
Her står det "westmalle aims for 6 to 8 grams (3 to 4 volumes) of co2 pr liter in the bottle"
I følge brewersfriend kalkulatoren resulterer det fra 173 gram til 253 gram sukker i 20 Liter øl ved 21 grader. Dette tilsvarer 8,65 -> 12,65 gram sukker pr liter ved karbonering!
Når forumet stort sett har vært vant til å anbefale 6g/L øl, synes jeg dette hørtes ut som en oppskrift på flaskebomber!
Jeg har tidligere karbonert blant annet weissbiers og wit ganske kraftig på fat. Nærmere 3-3,5 volumer, noe jeg synes har vært passende for disse ølsortene.
Jeg vet jo at belgiske ølsorter skal ha relativt mye kullsyre også, men dette vet jeg ikke om jeg tør!
Noen som har noen erfaringer med flaskekarbonering av belgisk øl?
Har lenge vært litt "ute av gamet" når det kommer til flaskekarbonering av øl. Har stort sett brukt fat nå, ganske lenge.
Skal snart lage en belgisk dubbel, og driver samtidig å leser "Brew Like a Monk"
Her står det "westmalle aims for 6 to 8 grams (3 to 4 volumes) of co2 pr liter in the bottle"
I følge brewersfriend kalkulatoren resulterer det fra 173 gram til 253 gram sukker i 20 Liter øl ved 21 grader. Dette tilsvarer 8,65 -> 12,65 gram sukker pr liter ved karbonering!
Når forumet stort sett har vært vant til å anbefale 6g/L øl, synes jeg dette hørtes ut som en oppskrift på flaskebomber!
Jeg har tidligere karbonert blant annet weissbiers og wit ganske kraftig på fat. Nærmere 3-3,5 volumer, noe jeg synes har vært passende for disse ølsortene.
Jeg vet jo at belgiske ølsorter skal ha relativt mye kullsyre også, men dette vet jeg ikke om jeg tør!
Noen som har noen erfaringer med flaskekarbonering av belgisk øl?