Hei! Jeg har problemer med en Amerikansk IPA. Den har stått til gjæring i 2 uker på 25 grader. Har åpnet 2 flasker og begge er nesten uten kullsyre og skum.
Dette er et ekstraktsett fra Mangrove Jack med M44 tørrgjær som ble rehydrert før pitching.
Noen detaljer: FG havnet på 1,008 etter 18 dagers gjæring og den ble karbonet med sukkerlake 6 gram per liter i omstikningskar før tapping på flasker.
Kan jeg ha bommet på sukkermengde eller er gjæren død?
Kan det være en ide og karbonere flaskene på nytt med karboneringsdrops og riste de litt og la de stå et par uker til?
Forslag til å løse dette mottas med takk. Smaken er ikke så gal så det er litt surt å måtte helle ut ølet.
Dette er et ekstraktsett fra Mangrove Jack med M44 tørrgjær som ble rehydrert før pitching.
Noen detaljer: FG havnet på 1,008 etter 18 dagers gjæring og den ble karbonet med sukkerlake 6 gram per liter i omstikningskar før tapping på flasker.
Kan jeg ha bommet på sukkermengde eller er gjæren død?
Kan det være en ide og karbonere flaskene på nytt med karboneringsdrops og riste de litt og la de stå et par uker til?
Forslag til å løse dette mottas med takk. Smaken er ikke så gal så det er litt surt å måtte helle ut ølet.