Terje Egeland
Norbrygg-medlem
Hei!
Trenger hjelp!!
Antall gram sukker pr liter ferdig øl!!!
Er ny i "faget" men har brygget noen brygg etter hvert både maltekstrakter og allgrain.
Med alt fra å tilsette for lite gjær(2 rør til 25 l uten starter) og med nøye utreknet startere.
Problemet mitt er, uten unntak... at når jeg bruker sukker(farin) og tilsetter 6g, 5g eller 8g pr liter ved flasking er resultatet det samme, flatt kjedelig øl.. som om en halv flaske cola har stått en uke i kjøleskapet, ikke særlig god. (koker sukkerlaken i ca 15 min og kjøler denne ned til romtemp ca 20 grader).
Men... resultatet er, uten unntak det samme når jeg bruker karbonerings drops, pr 0,5l tilsetter jeg 1,5 drops og da får jeg en helt fin karbonering.
Så spørsmålet mitt er... hva er det jeg gjør feil når jeg bruker sukker ???.
Synes det er noe klatt med denne delingen av dropsen, hadde håpet å få sluppet dette.
Håper noen kan gi oppklarende info.
Terje
Trenger hjelp!!
Antall gram sukker pr liter ferdig øl!!!
Er ny i "faget" men har brygget noen brygg etter hvert både maltekstrakter og allgrain.
Med alt fra å tilsette for lite gjær(2 rør til 25 l uten starter) og med nøye utreknet startere.
Problemet mitt er, uten unntak... at når jeg bruker sukker(farin) og tilsetter 6g, 5g eller 8g pr liter ved flasking er resultatet det samme, flatt kjedelig øl.. som om en halv flaske cola har stått en uke i kjøleskapet, ikke særlig god. (koker sukkerlaken i ca 15 min og kjøler denne ned til romtemp ca 20 grader).
Men... resultatet er, uten unntak det samme når jeg bruker karbonerings drops, pr 0,5l tilsetter jeg 1,5 drops og da får jeg en helt fin karbonering.
Så spørsmålet mitt er... hva er det jeg gjør feil når jeg bruker sukker ???.
Synes det er noe klatt med denne delingen av dropsen, hadde håpet å få sluppet dette.
Håper noen kan gi oppklarende info.
Terje