Jeg er rimelig fersk i gamet og brygger nå min #7 batch med øl. Vi brygger med en BB60.
Jeg har sett at det finnes 2 skyllemetoder som brukes, men har ikke forstått helt hva som skiller disse og hvilken jeg bruker selv.. :-S
Kort fortalt gjør jeg følgende etter mesking:
hever silkaret og fyller på med skyllevann med riktig temperatur og mengde over mesken. Påser at mesken er dekket med vann slik at den ikke går tørr på toppen. Når pre-boil volum er nådd, tar jeg silkaret ut og starter kokeperioden.
Slik jeg forstår tror jeg at dette er en form for "fly sparge", men ser at det finnes spesielt utstyr / spreder e.l for å sørge for at skyllevann blir jevnt fordelt i silkaret. I tillegg blir jeg usikker da det virker som man samtidig skal tappe vørter over i et annet fat i denne prosessen.
Når all vørter er tappet over så rengjøres bryggekjelen, vørter helles så tilbake og man starter koking!?
Kan noen hjelpe meg å forklare prosessen slik den bør være? Gjør jeg noe galt med den metoden jeg bruker?
Jeg har sett at det finnes 2 skyllemetoder som brukes, men har ikke forstått helt hva som skiller disse og hvilken jeg bruker selv.. :-S
Kort fortalt gjør jeg følgende etter mesking:
hever silkaret og fyller på med skyllevann med riktig temperatur og mengde over mesken. Påser at mesken er dekket med vann slik at den ikke går tørr på toppen. Når pre-boil volum er nådd, tar jeg silkaret ut og starter kokeperioden.
Slik jeg forstår tror jeg at dette er en form for "fly sparge", men ser at det finnes spesielt utstyr / spreder e.l for å sørge for at skyllevann blir jevnt fordelt i silkaret. I tillegg blir jeg usikker da det virker som man samtidig skal tappe vørter over i et annet fat i denne prosessen.
Når all vørter er tappet over så rengjøres bryggekjelen, vørter helles så tilbake og man starter koking!?
Kan noen hjelpe meg å forklare prosessen slik den bør være? Gjør jeg noe galt med den metoden jeg bruker?