For høy FG....

Heisann.
Har brygga en porter (en sabla sterk en tydeligvis)

OG kom på 1100

Etter 2 ukers gjæring var FG på 1030, hadde håpt å få den ned mot 1020 minst.... satte gjæringsdunk på baderomsgulvet for å se om økt temp kunne få liv i gjæring igjen.

Etter 5 dager på badegulvet er fortsatt FG på 1030.

Vil det være risikabelt å flaske et brygg med så høy FG eller kan det gjennomføres?

Noen innspill?
 
Høy FG kommer som regel av høy mesketemp, så hvis den stopper på 1.030 er det nok trygt å flaske. Men med en OG på 1.100; har du tilsatt nok gjær?
 
Usikker.

Stemmer nok at mesketemp ble småhøy en liten periode.

Tilsatte en pose Nottingham tørrgjær.

Takker for innspill - får vel bare flaske i vei
 
en pose us 05 vil nok senke FG noen poeng. Er vel best å pitche den aktiv. (Lag liten starter og sett den på røreren noen få timer)
 
1.030 er da ikke verst for en OG på 1.100. Aner ikke hvilken gjær du har brukt, men skal man få den lengre ned så er jo et safe triks oksygen, og/eller kraftig pitch. Når man brygger så sterkt så synes jeg det blir fint hvis man tar i godt med gjær. Gjerne dobbelt av det som er anbefalt for "ales". Vil si at det står mer på gjærbehandling enn mesketemp (med mindre den har vært helt ute) på så store øl. Man trenger masse friske basser for flere vil ta kvelden tidligere enn ved vanlige ales etterhvert som ABV'en i ølet stiger, oksygenet blir også fortere brukt opp.
 
Takker for gode tilbakemeldinger.

Tilsatte kun Nottingham tørrgjær og ristet godt på gjærkar. Tilførte ikke no ekstra oksygen. Skal være såpass ærlig og innrømme at temperatur på rommet der gjæring har foregått ikke har vært helt stabil - noe som sikkert ikke gjæren har satt pris på...

Kombinasjonen noe for høy mesketemp, for lite oksygen og noe variabel temperatur ved gjæring har nok gjort at FG ikke ble lavere.
 
Tilbake
Topp