Hei
Satte 26/5 et brygg type Patersbier. OG 1046, flasket 10/6 med FG 1012.
Batchen var på 17 liter og jeg brukte 2 pakker tørrgjær av type T-58.
2 pakker var altfor mye gjær og det er en merkelig vond smak på ølet som jeg tror kommer av for mye gjær. Virker ikke som infeksjon. Jeg greier forøvrig ikke forklare smaken.
Noen som har efaring med for mye gjær og om usmak fra dette vil avta om flaskene får stå en stund? Evt. forklare hva usmak av for mye gjær smaker?
Jørn
Satte 26/5 et brygg type Patersbier. OG 1046, flasket 10/6 med FG 1012.
Batchen var på 17 liter og jeg brukte 2 pakker tørrgjær av type T-58.
2 pakker var altfor mye gjær og det er en merkelig vond smak på ølet som jeg tror kommer av for mye gjær. Virker ikke som infeksjon. Jeg greier forøvrig ikke forklare smaken.
Noen som har efaring med for mye gjær og om usmak fra dette vil avta om flaskene får stå en stund? Evt. forklare hva usmak av for mye gjær smaker?
Jørn