Zanity
Norbrygg-medlem
Heisan medbryggere
Har fulgt med en stund i forumene her, men dette blir min første post.
Fikk i helgen endelig smakt på mitt første brygg som har fått stått en uke til karbonering.
Brygget, en Fueller's Famous ESP klone smaker allerede, etter min mening, bedre enn
orginalen (som allerede er veldig god i utgangspunktet).
Mitt eneste problem er at jeg nesten synes det er for mye kullsyre i den. Ikke plagsomt,
men dog. En liten regnefeil i fra min side gjorde at det ble 7 gram sukker pr. liter i stedet
for 6 som det stod i oppskriften.
Jeg har kikket litt rundt på forumet her og fant denne linken:
http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html?16606821#tag
Denne siden anbefaler 44 gram sukker for en engelsk special bitter. Hva er riktig
(for 25 liter, 20 grader, 1,3 CO2 Vol, Corn Sugar)?
På forhånd takk
Har fulgt med en stund i forumene her, men dette blir min første post.
Fikk i helgen endelig smakt på mitt første brygg som har fått stått en uke til karbonering.
Brygget, en Fueller's Famous ESP klone smaker allerede, etter min mening, bedre enn
orginalen (som allerede er veldig god i utgangspunktet).
Mitt eneste problem er at jeg nesten synes det er for mye kullsyre i den. Ikke plagsomt,
men dog. En liten regnefeil i fra min side gjorde at det ble 7 gram sukker pr. liter i stedet
for 6 som det stod i oppskriften.
Jeg har kikket litt rundt på forumet her og fant denne linken:
http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html?16606821#tag
Denne siden anbefaler 44 gram sukker for en engelsk special bitter. Hva er riktig
(for 25 liter, 20 grader, 1,3 CO2 Vol, Corn Sugar)?
På forhånd takk