Jeg er nybegynner, og prøvde å brygge mitt første all grain brygg for et par uker siden. Vi brukte en oppskrift på Black Ipa, og brukte en type porter-malt vi fikk med på kjøpet da vi kjøpte bryggeren (type Beer Brew 30, bare en fake fra Kina uten logo).
Det sto i oppskriften at vi skulle starte med 25 liter vann, og meske på 72 grader i en time. Men da vi helte oppi malten måtte vi tappe mer og mer av vannet ut fra kjelen fordi det ikke var plass. Er dette normalt? Hva gjør dere andre?
Vi trodde vi skulle bruke 7 kg malt, men vi fikk bare oppi 5,5 kg ca, etter å ha tappet ut flere liter vann.
Det sto i oppskriften at vi skulle starte med 25 liter vann, og meske på 72 grader i en time. Men da vi helte oppi malten måtte vi tappe mer og mer av vannet ut fra kjelen fordi det ikke var plass. Er dette normalt? Hva gjør dere andre?
Vi trodde vi skulle bruke 7 kg malt, men vi fikk bare oppi 5,5 kg ca, etter å ha tappet ut flere liter vann.