Heisann,
Har laget en forholdsvis stor gjærstarter(2.5l) som nå har stått i kjøleskapet et døgn til flokkulering.
Planen er å brygge i morgen ettermiddag og det jeg lurer på er følgende:
Bør jeg gjøre slik bryggselv.no anbefaler i en av guidenes sine etter jeg har dekantert ut ølet fra starteren?
"Vi anbefaler at du lager en ekstra vørter på for eksempel en halvliter. Denne tilfører du forkulturen noen timer før pitching, eller gjerne dagen før."
Eller er dette overkill, holder det at jeg lar starteren stå i kjøleskapet til i morgen og setter den i romtemperatur noen timer før bryggingen starter?
Mvh
Håvard
Har laget en forholdsvis stor gjærstarter(2.5l) som nå har stått i kjøleskapet et døgn til flokkulering.
Planen er å brygge i morgen ettermiddag og det jeg lurer på er følgende:
Bør jeg gjøre slik bryggselv.no anbefaler i en av guidenes sine etter jeg har dekantert ut ølet fra starteren?
"Vi anbefaler at du lager en ekstra vørter på for eksempel en halvliter. Denne tilfører du forkulturen noen timer før pitching, eller gjerne dagen før."
Eller er dette overkill, holder det at jeg lar starteren stå i kjøleskapet til i morgen og setter den i romtemperatur noen timer før bryggingen starter?
Mvh
Håvard