Heisann,
Då står min første all-grain (IPA etter "eigen" oppskrift) til gjæring. Har eit par spørsmål i forhold til å få dette endå bedre til neste gang.
Oppskrifta (laga i beersmith) var tenkt å gi 30 liter til koking, og ca 25 liter i gjæringsbøtte. OG 1.068
6.5 kg pale ale malt, 0.5 kg hvete, 0.5 kg carared (ferdig knust fra Vin og Bar)
Mesker i ein Coleman Xtreme 34 liter med bazooka.. 66.7 grader i ein time med 15 liter vatn... tømte av.
Skjønte ikkje beersmith sine instruksjoner for batch sparging, og skylte derfor med 10 lliter(76 grader) rørte rundt og venta 15 min. Repeterte dette siste en gang til.
Rota litt med mengden på slutten, og enda opp med ca 25 liter til koking. Vørten var rimelig "tynn" på slutten, og eg tenkte det var greit å ha litt å gå på første gang..
Men, pre-boil SG var kun 1.050... etter 90 min kok enda OG på 1.056..
Kva bør eg endre til neste gang for å få opp meske effektiviteten?
Då står min første all-grain (IPA etter "eigen" oppskrift) til gjæring. Har eit par spørsmål i forhold til å få dette endå bedre til neste gang.
Oppskrifta (laga i beersmith) var tenkt å gi 30 liter til koking, og ca 25 liter i gjæringsbøtte. OG 1.068
6.5 kg pale ale malt, 0.5 kg hvete, 0.5 kg carared (ferdig knust fra Vin og Bar)
Mesker i ein Coleman Xtreme 34 liter med bazooka.. 66.7 grader i ein time med 15 liter vatn... tømte av.
Skjønte ikkje beersmith sine instruksjoner for batch sparging, og skylte derfor med 10 lliter(76 grader) rørte rundt og venta 15 min. Repeterte dette siste en gang til.
Rota litt med mengden på slutten, og enda opp med ca 25 liter til koking. Vørten var rimelig "tynn" på slutten, og eg tenkte det var greit å ha litt å gå på første gang..
Men, pre-boil SG var kun 1.050... etter 90 min kok enda OG på 1.056..
Kva bør eg endre til neste gang for å få opp meske effektiviteten?