Da var endelig første brygg satt! Etter en del leting på nettet fant jeg en oppskrift på Smithwicks (Irish red ale) som så ut som var verdt å forsøke! Kjøpte inn råvarer og klemte til kl 0630 i morres (noe utolmodig på å komme igang ;D)
mesket inn på 70 grader, 4,95 kg malt og 13 liter vann. rørte godt og lot det stå 60 min. målte temp etter 60 min, den var da 68-69 grader (noe høyt?) Etter at jeg tappet ut vørteren i kjelen tilsatte jeg nytt vann i mesken, 12 ,5 liter vann som målte 76 grader. Lot dette stå i 10-15 min og tappet over i kjelen. Totalt ca 22 liter vørter til koking. Tilsatte 2 forskjellige humler i kokeprosessen + gjærnæring og protafloc. Målte OG til 1055 før oppkok. Etter kok målte jeg 1058, Som gir effektivitet på 79%. I Beer Smith står det at denne sjangeren skal ligge fra 1044-1060. Aner meg at jeg får noe høy alkoholprosent. Har smakt Smithwicks i Irland på fat og tror ikke alkoholprosenten var mer en ca 4-4,5 %. Noe som vet? Evnt om noen vet hva alkoholprosenten er på export varianten som selges i statene? Fikk ut 19,5 liter totalt i gjæringsspannet. Tilsatte Wyeast Irish Ale 1084 smackpack!
Under koking brukte jeg grilltenneren aktivt. elementet på platetoppen er på 2300 w og kjelen er på 34 liter. Merket at koken dabbet litt av når jeg jeg tok ut grilltenneren. Ønsket heller ikke koke med lokk ( selv om det ble litt koking med lokk, men da med ganske stor glippe slik at dampen kom ut)
Alt i alt meget godt fornøyd! meskespannet fungerte knakenes bra (to spann i ett, det ene med 1000 2mm hull som sil) og vørterkjøleren var meget effektiv!
Fargen ble jo akkurat slik jeg husket den ;D
Nå står den til gjæring i romtemp til jeg hører det plopper. Da setter jeg den på ca 16-17 grader!
Noen som har erfaringer med Smithwicks? Eller liknende type øl?
mesket inn på 70 grader, 4,95 kg malt og 13 liter vann. rørte godt og lot det stå 60 min. målte temp etter 60 min, den var da 68-69 grader (noe høyt?) Etter at jeg tappet ut vørteren i kjelen tilsatte jeg nytt vann i mesken, 12 ,5 liter vann som målte 76 grader. Lot dette stå i 10-15 min og tappet over i kjelen. Totalt ca 22 liter vørter til koking. Tilsatte 2 forskjellige humler i kokeprosessen + gjærnæring og protafloc. Målte OG til 1055 før oppkok. Etter kok målte jeg 1058, Som gir effektivitet på 79%. I Beer Smith står det at denne sjangeren skal ligge fra 1044-1060. Aner meg at jeg får noe høy alkoholprosent. Har smakt Smithwicks i Irland på fat og tror ikke alkoholprosenten var mer en ca 4-4,5 %. Noe som vet? Evnt om noen vet hva alkoholprosenten er på export varianten som selges i statene? Fikk ut 19,5 liter totalt i gjæringsspannet. Tilsatte Wyeast Irish Ale 1084 smackpack!
Under koking brukte jeg grilltenneren aktivt. elementet på platetoppen er på 2300 w og kjelen er på 34 liter. Merket at koken dabbet litt av når jeg jeg tok ut grilltenneren. Ønsket heller ikke koke med lokk ( selv om det ble litt koking med lokk, men da med ganske stor glippe slik at dampen kom ut)
Alt i alt meget godt fornøyd! meskespannet fungerte knakenes bra (to spann i ett, det ene med 1000 2mm hull som sil) og vørterkjøleren var meget effektiv!
Fargen ble jo akkurat slik jeg husket den ;D
Nå står den til gjæring i romtemp til jeg hører det plopper. Da setter jeg den på ca 16-17 grader!
Noen som har erfaringer med Smithwicks? Eller liknende type øl?