Heps!
Satte en pale ale i dag, min første all-grain. En trivelig erfaring, litt spennende også.
Regnet litt på telefonen i garasjen, og i all hurlumheien blingset jeg på alfasyren i beercalc. Glemte å modde Cascaden opp fra 6,5% (standardverdi) til 9% som det står på posen.
Derfor ble dette litt bitrere enn jeg siktet på. Skulle landet på 31 IBU, men justert opp skal resultatet bli sånn ca 40 IBU iflg beercalc.
Hadde egentlig planlagt å tørrhumle med kanskje 20 gram Citra etter at den verste gjæringen har lagt seg. Kan det være lurt å droppe det? Det smaker godt av humlebitterhet av vørteren nå.
Andre forbedringer i oppsett, oppskrift, brygging?
----------------------------------------------------------
Volume: 25 liters
OG: 1053 (målt OG 1055)
FG:
Alcohol: 5.2 % by vol.
Colour: 10 EBC (Golden)
Bitterness: 40 IBU
BU/GU: 0.75
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 3000 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 2000 grammes
Vienna 850 grammes
Mash schedule: 65-67,5 grader i 75 minutter, partiskylling 69 grader i 20 min
Hops
Cascade 9% alpha 25 grammes 60 minutes
Cascade 9% alpha 5 grammes 30 minutes
Cascade 9% alpha 22 grammes 15 minutes
Centennial 10% alpha 10 grammes 15 minutes
Centennial 10% alpha 20 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: 1275 Thames Valley Ale
Fermented at 18,7 degrees C for 7 days.
Comments:
Ila-vann (naturlig oppspring, jeløya v Moss)
Mesking: ca 20 liter. Økte temp i mesk fra 65 til 67,5 etter ca 20 min.
Tappet av 13 liter
Partiskylling, ca 17 liter(?) i 20-30 min. Resirkulerte ca 2 liter. Skyllevann 76 grader, mesk 69 grader. Tappet av 17 liter.
Preboil volum ca 30 liter. Etter kok ca 25,5 liter.
Beregnet OG: 1053, målt OG: 1055
------------------------------------------
Satte en pale ale i dag, min første all-grain. En trivelig erfaring, litt spennende også.
Regnet litt på telefonen i garasjen, og i all hurlumheien blingset jeg på alfasyren i beercalc. Glemte å modde Cascaden opp fra 6,5% (standardverdi) til 9% som det står på posen.
Derfor ble dette litt bitrere enn jeg siktet på. Skulle landet på 31 IBU, men justert opp skal resultatet bli sånn ca 40 IBU iflg beercalc.
Hadde egentlig planlagt å tørrhumle med kanskje 20 gram Citra etter at den verste gjæringen har lagt seg. Kan det være lurt å droppe det? Det smaker godt av humlebitterhet av vørteren nå.
Andre forbedringer i oppsett, oppskrift, brygging?
----------------------------------------------------------
Volume: 25 liters
OG: 1053 (målt OG 1055)
FG:
Alcohol: 5.2 % by vol.
Colour: 10 EBC (Golden)
Bitterness: 40 IBU
BU/GU: 0.75
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 3000 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 2000 grammes
Vienna 850 grammes
Mash schedule: 65-67,5 grader i 75 minutter, partiskylling 69 grader i 20 min
Hops
Cascade 9% alpha 25 grammes 60 minutes
Cascade 9% alpha 5 grammes 30 minutes
Cascade 9% alpha 22 grammes 15 minutes
Centennial 10% alpha 10 grammes 15 minutes
Centennial 10% alpha 20 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: 1275 Thames Valley Ale
Fermented at 18,7 degrees C for 7 days.
Comments:
Ila-vann (naturlig oppspring, jeløya v Moss)
Mesking: ca 20 liter. Økte temp i mesk fra 65 til 67,5 etter ca 20 min.
Tappet av 13 liter
Partiskylling, ca 17 liter(?) i 20-30 min. Resirkulerte ca 2 liter. Skyllevann 76 grader, mesk 69 grader. Tappet av 17 liter.
Preboil volum ca 30 liter. Etter kok ca 25,5 liter.
Beregnet OG: 1053, målt OG: 1055
------------------------------------------