Noen ganger ønsker jeg å helle på 1-3 liter vann for å øke volumet. Enten for å justere fordi OG ble for høy, eller at jeg har planlagt dette inn i oppskriften. Eksempel fra 19 til 21 liter.
Alt1: Kaldt vann tilsettes etter vørter er nedkjølt rett i karet.
Alt2: Kokt vann tilsettes etter vørter er nedkjølt rett i karet.
Alt3: Tilsetter oppvarmet / kokt vann siste delen mens vørter koker.
Vil kaldt vann fra springen eventuelt tilføre vørter for mye uønskede bakterier? Eller er dette hysteri?
Hva ville dere gjort? Og hvor går grensen for at ølet oppleves som "tynnet ut" for ønsker ikke det heller.
Alt1: Kaldt vann tilsettes etter vørter er nedkjølt rett i karet.
Alt2: Kokt vann tilsettes etter vørter er nedkjølt rett i karet.
Alt3: Tilsetter oppvarmet / kokt vann siste delen mens vørter koker.
Vil kaldt vann fra springen eventuelt tilføre vørter for mye uønskede bakterier? Eller er dette hysteri?
Hva ville dere gjort? Og hvor går grensen for at ølet oppleves som "tynnet ut" for ønsker ikke det heller.