Har sett flere løsninger på et lukket system for fylling av fermentor fra avsluttet bryggeprosess.
De som ser aktuelle ut nå er følgende:
http://www.brew-magic.com/chillwiz2.html
Brew magic har også flotte fermentorer:
Fordelen jeg ser her er at jeg kan kjøre vørteren rett i gjæringstanken uten frykt for villgjær eller uhumskheter, samtidig som jeg får vørteren raskt kjølt ned og kan tilsette O₂ direkte i ønsket mengde. Pumpen sitter jo ferdig på chill wizarden sammen med inntak for O₂.
Men så leste jeg på mrmalty.com og han har jo verdens_aller_beste_kjøler ifølge ham selv. Og det blir jo litt slik at det virker som det er fornuft og substans i det han sier.
Så også en annen som var av steinless steel men finner ikke tilbake til den i farten.
Så er det noen som har gode tips?
Slik jeg forstod det kunne disse fermentorene brukes både til gjæring, lagring, karbonering ja kort sagt det meste. Og det virker som de ombygde ølfatene er skikkelig kvalitet til akseptabel pris. Og snop løsning for å unngå guffe ut av avtapningen der en bare snurrer på tapperøret slik at det innvendige uttaket heves over bunnfallet.
Med 4" åpning på toppen bør det være relativt enkelt å rengjøre også.
Hmm en sak ennå, er det noen som rengjør med steam? Med noen meieri-koblinger e.l bør det jo være mulig?
De som ser aktuelle ut nå er følgende:
http://www.brew-magic.com/chillwiz2.html
Brew magic har også flotte fermentorer:
Fordelen jeg ser her er at jeg kan kjøre vørteren rett i gjæringstanken uten frykt for villgjær eller uhumskheter, samtidig som jeg får vørteren raskt kjølt ned og kan tilsette O₂ direkte i ønsket mengde. Pumpen sitter jo ferdig på chill wizarden sammen med inntak for O₂.
Men så leste jeg på mrmalty.com og han har jo verdens_aller_beste_kjøler ifølge ham selv. Og det blir jo litt slik at det virker som det er fornuft og substans i det han sier.
Så også en annen som var av steinless steel men finner ikke tilbake til den i farten.
Så er det noen som har gode tips?
Slik jeg forstod det kunne disse fermentorene brukes både til gjæring, lagring, karbonering ja kort sagt det meste. Og det virker som de ombygde ølfatene er skikkelig kvalitet til akseptabel pris. Og snop løsning for å unngå guffe ut av avtapningen der en bare snurrer på tapperøret slik at det innvendige uttaket heves over bunnfallet.
Med 4" åpning på toppen bør det være relativt enkelt å rengjøre også.
Hmm en sak ennå, er det noen som rengjør med steam? Med noen meieri-koblinger e.l bør det jo være mulig?