Frossent øl..

Har greid følgende brøler: feilinnstilt termostat førte til at ølet i gjæringsfatet har frosset (ikke spør hvordan  :roedme:). Ølet er et lagerøl med OG 1052, og var nettopp ferdig utgjæret med FG 1011. Hadde da stått knappe 2 uker. Jeg tenker da at gjæren er død, og at eneste alternativ for å eventuelt berge ølet er å tappe på fat snarest mulig, og deretter karbonere kunstig. Synspunkter eller andre forslag mottas med takk.
 
Har også frosset et fat med lager øl på ved et tilsvarende uhell en gang. Det var ferdig gjæret og lagret på fat et par uker før det frøys. Det ble et veldig godt øl...
 
viltor skrev:
Har greid følgende brøler: feilinnstilt termostat førte til at ølet i gjæringsfatet har frosset (ikke spør hvordan  :roedme:). Ølet er et lagerøl med OG 1052, og var nettopp ferdig utgjæret med FG 1011. Hadde da stått knappe 2 uker. Jeg tenker da at gjæren er død, og at eneste alternativ for å eventuelt berge ølet er å tappe på fat snarest mulig, og deretter karbonere kunstig. Synspunkter eller andre forslag mottas med takk.

Kunstig karbonering eller å tilsette fersk gjær til karbonering på flaske.
 
Ikke gløm å føye til 'ICE' på etiketten..... Ser jaffal stilig ut, og du kan fortelle en god historie hvis noen spør
 
Tilbake
Topp