Frosset øl?

Trond.A

Norbrygg-medlem
Kan noen fortelle meg hvordan øl som har smakt frost blir?
Dødt og lite eller ingen kullsyre?
 
sålenge fatet (om det var på fat) er tett, så skulle du ikke miste mye kullsyre. Men jeg frøys i jule 4 bokser tuborg og 2 glassflasker med Juleøl 4.5%. ved opptining av boksene var det nok kullsyre, men øllet hadde skilt seg slik at det fløt store flak i glasset. De gangene jeg har fryst hjemmebrygg på fat så har det gått bra, men vil anbefale deg å riste fatet slik at det blander seg på nytt. Litt surt om øllet er naturlig karbonert, da må det klarne på nytt. men det burde smake rimelig bra. Forutsatt at det var bra før du frøs det ;D
 
I følge boka skal det ikke skje noe, men det må tines, blandes, og være i tett beholder så mangel på kullsyre kommer av andre grunner.
 
øl som har smakt frost 2 ganger heter doubble ice :)
øl tar i utgangspunktet ikke skade av dette nei, men avhengig som nevnt av tett beholder og opptining av øllet og at det blander seg igjen før tapping.
står mer om dette på forumet her et sted...
 
magne1972 skrev:
øl som har smakt frost 2 ganger heter doubble ice :)
øl tar i utgangspunktet ikke skade av dette nei, men avhengig som nevnt av tett beholder og opptining av øllet og at det blander seg igjen før tapping.
står mer om dette på forumet her et sted...

å mye e tull. bærre prøv :p
 
Tilbake
Topp