Henning1 skrev:Gahr skrev:Du kan vel bruke inntil 200-300 g bær per liter øl, tror det skulle være passelig, litt avhengig av hvor syrlige de er. Hiv de rett i et gjæringskar og tapp ølet over. La det stå i et par måneder, minst. Lykke til!
Med andre ord, kanskje 5 kg bær på en 24-liters batch? Jo syrligere desto færre bær? De er ikke spesielt syrlige.
Du har kanskje smakt på en tradisjonell Kriekøl og den skal være syrlig fordi morellen som blir brukt har et syrlig smak og Lambik er øllen som blir brukt for å lage Kriek. Du kan også bruke Vlaamse bruine (f.e. Rodenbach) for å lage Kriekøl. I dag tilsetter kommersielle bryggerier sukker i Kriek for å få solgt til et større publikum.
Morellen (ca 200 gr/liter) og Lambik tilsammen 9 månader etter at Lambik har allerede fått 3 till 18 månader modning. Men du kan ikke sammenligne hvis du bruker vanlig gjær for har blir det brukt villgjær.