Fullers London Pride

Har sett at en del Engelske bryggerier fremdeles "pumper/resirkulerer" gjæret for å unngå at den flokkulerer ut tidlig (Yorkshire square). Har også lest om noen Amerikanske bryggerier som i noen tilfeller bruker co2 til å "rouse" gjær for å få bedre utgjæring... Tenkte å prøve denne løsningen neste gang jeg får litt lav utgjæring.

Du sier co2.... mener du O2
 
Ja, jeg tenkte på co2... Som det beskrives i denne .pdf'en fra whitelabs :

http://www.whitelabs.com/sites/default/files/Flocculation_help.pdf

High flocculation is a characteristic of many English origin yeast strains. The yeast will begin to clump in 3-5 days, and drop to form a compact yeast cake at the bottom of the fermentor. When the fermentor is swirled, the yeast will stay together as a large yeast cake. Some yeast is so flocculent that it can clog openings and valves! High flocculators can require special attention to produce a well balanced beer. The yeast will often need to be “roused” back into the beer by gently swirling the carboy, or with a commercial fermentor, gently blowing CO2 into the bottom of the fermentor. High flocculation is usually associated with lower attenuation and increased levels of diacetyl and esters. These compounds lend well to English style ales.
 
En liten oppdatering :) Fargen ble spot on, ettersmaken/bitterhummlen ble spot on, mesket på 66 grader, føler at den ble bittelitt tynn, så neste batch skal få 68 grader på meske-temp. Blir den fortsatt litt tynn får batch 3 av denne 100 gr Caraamber 70 ebc for litt mere fylde.
 
Seff :)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 28,00 l
Post Boil Volume: 25,30 l
Batch Size (fermenter): 23,00 l
Bottling Volume: 21,00 l
Estimated OG: 1,045 SG
Estimated Color: 24,4 EBC
Estimated IBU: 31,0 IBUs


Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,50 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 85,2 %
0,50 kg Corn, Flaked (2,6 EBC) Grain 2 12,2 %
0,11 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 Grain 3 2,6 %

17,54 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 21,3 IBUs
11,58 g Northdown [8,50 %] - Boil 15,0 min Hop 5 5,4 IBUs
11,58 g Challenger [7,50 %] - Boil 13,0 min Hop 6 4,3 IBUs

2 pkg London ESB Ale (Wyeast Labs #1968) [124, Yeast 7 -/ eller 2 pk WLP 002


Mesketemperatur 66 C i 60 minutter. Kan sikkert sette mesketeperatur til 68 C for litt mere fylde/ restsødme..
 
Synes vel egentlig generelt at Engelsk gjær er litt vanskelig å ha med å gjøre... Nå har jeg faktisk en WLP002 til gjæring (en Bitter med OG på 1.046). Blir spennende å se hvordan den ender opp. Det var en av de nye purepitch posene.

Oppdatering... Pitcha 1 wlp002 pure pitch pakke (1 måned gammel) rett i oksygenert vørter på 19 C. Lot den gjære på 19 C de første 3 dagene. Satt den deretter gradvis opp 1 grad i døgnet til 21 C. Fata etter 2 uker. Endte opp på 77.5% utgjæring. Meget fornøyd med utgjæring og smak på ølet.

Konklusjonen blir for meg å bruke wlp002 fremfor wlp005 og wlp022. De går i dass :)
 
Seff :)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 28,00 l
Post Boil Volume: 25,30 l
Batch Size (fermenter): 23,00 l
Bottling Volume: 21,00 l
Estimated OG: 1,045 SG
Estimated Color: 24,4 EBC
Estimated IBU: 31,0 IBUs


Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,50 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 85,2 %
0,50 kg Corn, Flaked (2,6 EBC) Grain 2 12,2 %
0,11 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 Grain 3 2,6 %

17,54 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 21,3 IBUs
11,58 g Northdown [8,50 %] - Boil 15,0 min Hop 5 5,4 IBUs
11,58 g Challenger [7,50 %] - Boil 13,0 min Hop 6 4,3 IBUs

2 pkg London ESB Ale (Wyeast Labs #1968) [124, Yeast 7 -/ eller 2 pk WLP 002


Mesketemperatur 66 C i 60 minutter. Kan sikkert sette mesketeperatur til 68 C for litt mere fylde/ restsødme..

Jeg måtte bytte ut Northdown med Challenger. Hva gikk jeg glipp av?
 
Tilbake
Topp