gammel gjærstarter

Laget en gjærstarter for tre uker siden som i utgangspunktet skulle benyttes dagen etter... Pga fastbrent dritt i kokeren og svidd mesk ble hele prosessen avbrutt.

Siden den gang har hele starteren stått i kjølekskap i en ErlendMeyer kolbe. Kan denne benyttes nå? Kan jeg romtemperere den og pitche den rett i vørter, eller bør jeg lage en ny gjærstarter og tilsette den bunnfelte gjæren som ligger i kolben i kjølekskapet?
 
Er ikke helt sikker.
Gjæret formerer seg jo over tid + at det begynner å spise på hverandre (Cellene altså).
Jeg hadde nok lagd en ny starter og sett hvordan dette utformet seg. Smak på vørteren.
Ellers må du bare satse, romtemperere og pitche.
Du får håpe på det beste.

Har ikke nok brygg på nakken til å vite om dette går bra eller ikke.

Lykke til  :jaha:
 
Det går sikkert fint  :yes:
Sett starteren kaldt noen timer så gjæren bunnfeller. Ta den ut og tøm forsiktig ut så mye du kan av den brukte vøreren, pass på at det ikke renner ut gjærslurry.

Kok opp ny starter i en egen kjele, kjøl ned til romtemp. Hell dette på starteren.

Du ser raskt om den blusser opp eller om gjæra har sjældødd. 
 
Tilbake
Topp