Du kan selvsagt å brygge, men kan du å brygge norsk øl? Vossaøl, stjørdalsøl, kornøl, maltøl, osv?
Og du kjenner selvsagt norske ølbryggeruttrykk som rost, gil, kveik, kjone, turkebrye, hære, oppskåke, undergjerd, mariaue, såinn, gniarsmak og gjærkauk?
Så du har nok ikke bruk for den første boka om norske øltyper på 30 år. Men kanskje er det noen du kjenner som kunne ha lyst til å lære mer om dette. I så fall kan du tipse dem om denne boka: http://www.garshol.priv.no/download/gardsol/
For å være litt mer alvorlig: Norge har sine egne øltyper, sine egne gjærtyper, og til og med sine egne malttyper, i tillegg til egne bryggeprosesser og andre ingredienser som er helt særegne for Norge. Men nesten ingen i Norge vet noe om dette, unntatt noen få gårdsbryggere ute på bygdene. Det var for å gjøre noe med det at jeg skrev boka. Det er oppskrifter og mye bakgrunn i boka. Håper den er av interesse!
Og du kjenner selvsagt norske ølbryggeruttrykk som rost, gil, kveik, kjone, turkebrye, hære, oppskåke, undergjerd, mariaue, såinn, gniarsmak og gjærkauk?
Så du har nok ikke bruk for den første boka om norske øltyper på 30 år. Men kanskje er det noen du kjenner som kunne ha lyst til å lære mer om dette. I så fall kan du tipse dem om denne boka: http://www.garshol.priv.no/download/gardsol/
For å være litt mer alvorlig: Norge har sine egne øltyper, sine egne gjærtyper, og til og med sine egne malttyper, i tillegg til egne bryggeprosesser og andre ingredienser som er helt særegne for Norge. Men nesten ingen i Norge vet noe om dette, unntatt noen få gårdsbryggere ute på bygdene. Det var for å gjøre noe med det at jeg skrev boka. Det er oppskrifter og mye bakgrunn i boka. Håper den er av interesse!