Jeg vet det er flere tråder om dette, men jeg tenkte å forsøke å sammenfatte litt da jeg ennå ikke er HELT sikker.
Coldcrashing
Jeg ser at noen anbefaler å trappe ned gradvis, mens andre kjører temperaturen raskt ned. Vil hastigheten av nedkjølingen kunne ha noen som helst effekt på ettergjæringen/karboneringen på flaske etterpå?
Gelatin
Dette nevnes ofte i forbindelse med coldcrashing, har jeg inntrykk av. Men er det noe i veien for å bruke gelatin uten å coldcrashe? Hvor lenge før tapping bør man tilsette gelatinen?
Og sist, men ikke minst: Hvor kjøper man gelatin, hvor mye etc.?
Coldcrashing
Jeg ser at noen anbefaler å trappe ned gradvis, mens andre kjører temperaturen raskt ned. Vil hastigheten av nedkjølingen kunne ha noen som helst effekt på ettergjæringen/karboneringen på flaske etterpå?
Gelatin
Dette nevnes ofte i forbindelse med coldcrashing, har jeg inntrykk av. Men er det noe i veien for å bruke gelatin uten å coldcrashe? Hvor lenge før tapping bør man tilsette gelatinen?
Og sist, men ikke minst: Hvor kjøper man gelatin, hvor mye etc.?
Sist redigert: