Generelt spørsmål om gjæringstemperatur -Safale US-05

ADale

Norbrygg-medlem
Lærte endel om gjæringstemperatur med en juleøl. At vi gjerne må slå opp hvilken temperatur gjæren liker best, og at jo lavere temperaturen er, jo mer gjær trenger den. Jeg skal nå lage en IPA som i følge oppskriften skal gjæres på 18 grader. Jeg kan få til det med konstant kjølesystemet mitt, men vil jeg merke stor forskjell i smak om jeg gjærer på 20 grader? Jeg antar at når det står 18 grader, så bør det helst være 18 grader? Dette er gjæren:

Den trives jo fra 18-28 grader...
 
Det er snakk om noe ferskenoter om den kommer for langt ned (17 og nedover) og nei om du kjører 18 eller 20 spiller vel heller liten rolle. Har aldri hatt den høyere enn 22 og da mot slutten av gjæringen.

Og i en IPA, skal det mye til før du i det hele tatt legger merker til den, ja med mindre du får bananarama da:banana: Har også opplevd fusel(alkoholstikk) om det har vært høy OG med høy temperatur, men jeg er følsomt for sånt.
 
Tilbake
Topp