Og det var i og for seg poenget mitt. Mild sarkasme funker dårlig på nett også i dette forumet.
Etter mitt syn er det fire ufravikelige bestanddeler i øl: Malt, humle, gjær og vann. Det betyr ikke - igjen etter mitt syn - at man ikke kan bruke andre tilleggsingredienser. Sukker i ulike former kan for eksempel brukes til å heve OG. Verdens angivelig beste øl - Westvleteren 12 - inneholder en ikke ubetydelig mengde sukker. Sukker er absolutt ikke fy-fy i min bok.
Men å gå derfra og til å ha sukker som fast ingrediens i alle øl man brygger synes jeg virker unødvendig. Brygging er et håndverk - for enkelte en kunstform - som jeg har stor respekt for, og som jeg håper å én vakker dag beherske alle aspekter ved. Med all innsatsen, omsorgen og etter hvert kunnskapen jeg legger i hver batch, virker det fullstendig fremmed for meg å stå og knipse kandissukker i tomflasker hver gang jeg skal flaske.