1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Bruk prefiks-funksjonen når du oppretter nye poster i dette forumet.
    Fjern notisen
  3. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gis bort: Brettanomyces anomalus

En tråd i 'For privatpersoner' startet av gustavf, 19 Mai 2012.

  1. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Jeg driver og dyrker opp Brettanomyces anomalus. Gjærstammen jeg har fått kommer fra Haandbryggeriet, der den er mest kjent fra Hesjeølet, men så vidt jeg vet er det samme gjær som brukes i enkelte av ølene fra Pizza Port.

    Dersom noen er interessert, kan de få et lite rør. Det bør være nok til å dyrke opp i en to stegs starter, men ikke nok til å pitche direkte. Jeg regner med å være ferdig med å dyrke opp om ei uke eller to.
     
  2. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Om du gidder å sende i posten, er jeg evig takknemlig! Send PM/mail om det er ok.
     
  3. Zoran

    Zoran
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Veldig takknemlig vis jeg får et lite rør!!
     
  4. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Kjekt om et rør finner veien til Stavanger.
     
  5. AlfHansen

    AlfHansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Interessert, ja :) Sender du gjær, så sender jeg noen flasker sluttprodukt i retur :)

    Og betaler selvsagt porto!
     
  6. Southfarm

    Southfarm
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Jeg har vært på utkikk etter denne. Dersom det er nok, er jeg også interessert!  :)
     
  7. Trond.A

    Trond.A
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mo i Rana
    Blir bare mer og mer imponert over dette kolegium.  :amen:
    Deler så villig av sin kunnskap, og nå også resultater av sitt arbeid.
    Honnør til gustavf og mange andre her inne.  :ilike:
     
  8. Shea-Arne

    Shea-Arne
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei gustavf, det virker som om du har en litt ekstra fascinasjon rundt ølgjær og kultivering. Har du noen tips til kilder som gir bra informasjon om dyrking og propagasjon? Eier allerede Yeast boka, men fins det andre bøker som du evt kan anbefale?
     
  9. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    "First Steps in Yeast Culture" av Pierre Rajotte er en grei innføring.
     
  10. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Jeg anbefaler disse to websidene:
    http://www.alsand.com/beer/yeast/index_E.html http://www.maltosefalcons.com/tech/yeast-propagation-and-maintenance-principles-and-practices
     
  11. bruker-1

    bruker-1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei. Jeg kunne også tenkt meg litt av denne hvis du har igjen naturligvis. Fryser du eller har du gjær på agar?
     
  12. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Jeg oppbevarer små mengder under rent vann.

    Tror jeg må sette strek nå, for denne gang. Er litt begrenset hvor mye jeg lager.
     
  13. bruker-1

    bruker-1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvor lenge oppbevarer du i vann før du dyrker opp? Regner med at du må gjøre det innemellom.
    Hvilket vann bruker du til oppbevaring? WFI, RO, UF? Har du noen erfaring med oppbevaring på agar i kjøleskap?

    Mange spørsmål på en gang :)
     
  14. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Jeg bruker vanlig springvann som er kokt. Bruker som regel å stryke ut på plate før jeg dyrker opp på nytt med noen måneders mellomrom. Denne gangen dumpet jeg røret rett fra kjøleskapet og i en ministarter.

    Det er vanskelig å vite hvor stabilt dette egentlig er, men har ikke hatt noen merkbare problemer. Det er godt nok for meg, men jeg har vurdert å gå over til frysing.
     
  15. bruker-1

    bruker-1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for info. Jeg vurderer å lage en liten gjærbank selv, men vi får se. Mange prosjekter på for liten tid.
     
  16. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mye fin info på www.brettanomycesproject.com, forresten.
     
  17. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Da har jeg endelig kommet meg på Posten og fått tak i frimerker. Gjæren sendes i morgen.
     
  18. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fantastisk!
     
  19. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Coolios. Nå er jo Better Bottelen også klargjort og naboen rabarbra er stjålet. Surøl med frukt :)
     
  20. AlfHansen

    AlfHansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Sjef!

    Denne skal benyttes til ølet jeg planlegger å melde på i min første konkurranse, den i Stavanger i januar.

    Jeg har ikke voldsomme ambisjoner på egne vegne, men jeg skal gjøre mitt beste for å gjøre stas på gjæren! :)
     

Del denne siden