1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gjærdeling!

En tråd i 'Salten Bryggerlag' startet av Svein Erik, 30 Mai 2012.

  1. Svein Erik

    Svein Erik
    Expand Collapse
    Fylkesleder

    Bosted:
    Bodø
    Hei!
    Jeg lager denne tråden slik at vi kan dele gjærslurry i Salten når muligheten oppstår.
    Har for øyeblikket ikke noe til gjæring, men det blir.
    Svein Erik :)
     
  2. johanj

    johanj
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det er jo en knakende god ide! Hvis man varsles i god tid så kan man jo legge opp bryggedagen etter dette. Etterhvert så begynner kontaktnettet i Salten bli brukbart utbygd, så det skulle la seg gjøre å få fraktet gjærslanter når noen kjenning kjører mellom bygdene. Hva slags engangsemballasje kan være egnet til dette formålet?
     
  3. Erlend H.

    Erlend H.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bodø
    Hva er beste måte å ta vare på slurry på ? Er det bare å grave ut av gjæringskaret og sette i kjøleskapet, eller må gjære "mates" på noe måte?
     
  4. Bjornendre

    Bjornendre
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Ålesund
    Den beste måten vil være å "vaske" den og sette den kjølig. Søker du på "vaske gjær" enten på forumet, eller på YouTube finner du en finfin video om hvordan vaske gjær. Norgesglass eller andre syltetøyglass er glimrende til å oppbevare. Ps: hvis du skal kjøle ned vannet du har kokt opp i vannbad, gjør det i gryta, ikke hell kokende vann i et norgesglass som ligger i vannbad... Da sprekker glasset. #LFMF
     
  5. Erlend H.

    Erlend H.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bodø
    Man trenger altså ikke å ha noe ekstra oppi etter at gjæra er vasket? Hvor lenge kan man la slikt stå før man brygger?
     
  6. Torga

    Torga
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Rognan. Saltdal
    Kortest mulig. Det beste er å få satt en starter i løpet av en uke. men obs på hygienen :gammern:
     
  7. Bjornendre

    Bjornendre
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Ålesund
    Skal du være helt sikker bør du nok bruke den fortest mulig. Men er du flink med hygienen kan du være heldig å ha de veldig lenge. Les forøvrig andres erfaringer her: http://www.homebrewtalk.com/f163/how-long-do-you-store-washed-yeast-139383/
     
  8. Torga

    Torga
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Rognan. Saltdal
    Om ca en uke så har vi Wyeast 1028 London Ale gjær om noen behøver
     
  9. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan hende det passer bra med turten min til Skjerstad for å brygge usIPAen
     
  10. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    hmm. kan ikke se IPA på liste over øl den brukes til
     
  11. OyvindEG

    OyvindEG
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bærum
    Er ikke 1028 samme/svært lik som 007? I så fall skal den fungere bra til IPA (NØ bruker som kjent 007).
     
  12. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi kan si det slik at jeg går for den hvis det passer, så har keg prøvd enda en gjær.
     
  13. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Wyeast 1028 funker fint til IPA, men det er ikke samme gjær som WLP007. Førstnevnte stammer fra ølet Worthington White Shield, mens den andre kommer fra Whitbread.
     
  14. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det noe tapping på gang ?
    Uansett så forlater jeg Saltdalen imorgen etter "arbeidstid"
     
  15. Torga

    Torga
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Rognan. Saltdal
    Vi har plan om tapping  på Tirsdag.. om jeg ikke må jobbe førr mye overtid :)
     
  16. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    OK, men da er jeg nok kommet til Skjerstad og driver å knuser malt :)
     
  17. Erlend H.

    Erlend H.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bodø
    Jeg har planer om å lage en IPA i løpet av uka eller rett etter helga. Er det noe mulighet å få litt slurry til Bodø?

    Funderer litt på hvilken emballasje som er egnet for transport av gjær mellom "bryggeriene", er det noen som har funnet noe egnet engangsbeger eller lignende med lokk som kan gjøre nytten?
    Kanskje vi må  finne oss et tupperwareparty å handle litt der :)

    Erlend H.
     
  18. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ikke mere komlisert enn steril brus/vannflaske.
     
  19. Svein Erik

    Svein Erik
    Expand Collapse
    Fylkesleder

    Bosted:
    Bodø
    Hei!
    Har en batch med hveteøl gående. Er tilbake fra syden 8. august.
    WLP380 Hefeweizen slurry kan fås etter den tid.
    Svein Erik  :)
     
  20. Torga

    Torga
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Rognan. Saltdal
    2 liter Gjærslurry fra 2042 Danish lager er tilgjengelig nå, og om ca 3 uker fra nå. Slurry er ikke vasket.
     

Del denne siden