ruben skrev:Satte mitt første brygg i går. Brukte White Labs gjær.
Hvor lang tid tar det før eg merker at det gjærer.
Hvis det i verste tilfele ikkje starter å gjære, er det noe eg kan gjøre?
Ta det med ro... den starter nok.ruben skrev:Det har gått ca 11 timer siden eg hadde i gjær. Merker fortsatt ikke noe putring i gjæringslås. Bør eg ta meg ein tur på Europris og kjøpe meir gjær? Eller kan eg bruke vanlig tørrgjær?
Kjetil S skrev:Et overgjæret øl på 1.045 bør være utgjæret i løpet av firefem dager. Hvilken type gjær dreier det seg om?
HeiRoffe skrev:Utløpsdatoen på gjæren har betydning. Eg har Safale 05 og 04 dersom du skulle bli desperat.
Roffe
Ja, om du lar ølen stå på gjærkaka i mange uker kan det begynne å påvirke smaken. Hvor mange uker kan variere, men 4-6 uker er i hvertfall trygt for Ale. Vi har ved flere tilfeller latt det stå i 3 og 4 uker uten problemer. Har og sett andre som har latt det stå i 3-4 måneder uten problemer, men da tror jeg du balanserer på kanten av hva som er "trygt"Lima skrev:Kan "for lang" gjæring påvirke smaken av ølet? (Når jeg mener "for lang" tenker jeg at FG der den skal være)