Gjæringen startet opp igjen?

Hei
Jeg lagde mitt andre all grain brygg, en altbier.

Pilsner 4000 g
munich 2500 g
crystal 200 g
black malt 100 g
aroma malt 300 g
red amber 200 g

magnum 24 g 60 min
hallertauer 35 g 15 min

WLP 029 ganger 2 med starter

Endte opp med ca 20 liter med OG 168 lot det gjære i kjelleren 14 dager på 14 grader.
Jeg tok opp dunken til kjøkkenet (romtemperatur) for å tappe på flasker dagen etter, hadde da 012 i gravity og var fornøyd med det. Men gjæringen har startet igjen tror jeg. Det plopper i 3 ganger i minuttet i vannlåsen. Tør ikke flaske da jeg er redd for flaskebomber. Skal jeg da bare vente ut til det blir mindre aktivitet i vannlåsen? eller senke temperaturen?
Lurer også på hvilken temp flaskene skal karbonere på.
 
Jeg vil anta ølet er ferdiggjæret, og at boblingen skyldes at ølet avgir CO2 fordi temperaturen har steget. Sannsynligvis ingen fare, med andre ord. Skal du karbonere naturlilg, er det greit å gjøre det ved romtemperatur.
 
Det var det jeg håpte å høre:) Da er det vel bare å få det over på flaske. Ser at mengden sukker til priming varierer en del fra oppskriftene fra 4 gram pr liter og oppover. Hva passer best til dette øllet?
 
Tilbake
Topp