Hei
Jeg lagde mitt andre all grain brygg, en altbier.
Pilsner 4000 g
munich 2500 g
crystal 200 g
black malt 100 g
aroma malt 300 g
red amber 200 g
magnum 24 g 60 min
hallertauer 35 g 15 min
WLP 029 ganger 2 med starter
Endte opp med ca 20 liter med OG 168 lot det gjære i kjelleren 14 dager på 14 grader.
Jeg tok opp dunken til kjøkkenet (romtemperatur) for å tappe på flasker dagen etter, hadde da 012 i gravity og var fornøyd med det. Men gjæringen har startet igjen tror jeg. Det plopper i 3 ganger i minuttet i vannlåsen. Tør ikke flaske da jeg er redd for flaskebomber. Skal jeg da bare vente ut til det blir mindre aktivitet i vannlåsen? eller senke temperaturen?
Lurer også på hvilken temp flaskene skal karbonere på.
Jeg lagde mitt andre all grain brygg, en altbier.
Pilsner 4000 g
munich 2500 g
crystal 200 g
black malt 100 g
aroma malt 300 g
red amber 200 g
magnum 24 g 60 min
hallertauer 35 g 15 min
WLP 029 ganger 2 med starter
Endte opp med ca 20 liter med OG 168 lot det gjære i kjelleren 14 dager på 14 grader.
Jeg tok opp dunken til kjøkkenet (romtemperatur) for å tappe på flasker dagen etter, hadde da 012 i gravity og var fornøyd med det. Men gjæringen har startet igjen tror jeg. Det plopper i 3 ganger i minuttet i vannlåsen. Tør ikke flaske da jeg er redd for flaskebomber. Skal jeg da bare vente ut til det blir mindre aktivitet i vannlåsen? eller senke temperaturen?
Lurer også på hvilken temp flaskene skal karbonere på.