Hei.
Jeg er en ny brygger og lagde min første batch i helga. Jeg gikk blant annet til innkjøp av denne: http://www.bryggselv.no/products/gjaeringskar-30l-med-tappekran-og-gjaerlas.
Jeg lurer derfor på hvordan gjæringslåsen fungerer? Er det bare å la "hetta" være på, uten noe form for vann i gjæringslåsen? "Hetta" sitter løst på.
I tillegg lurer jeg på hvordan man får høy nok OG? Merket at min batch hadde litt for lav OG, og derfor valgte jeg å stoppe kokingen. Vil vørteren være ødelagt?
Jeg er en ny brygger og lagde min første batch i helga. Jeg gikk blant annet til innkjøp av denne: http://www.bryggselv.no/products/gjaeringskar-30l-med-tappekran-og-gjaerlas.
Jeg lurer derfor på hvordan gjæringslåsen fungerer? Er det bare å la "hetta" være på, uten noe form for vann i gjæringslåsen? "Hetta" sitter løst på.
I tillegg lurer jeg på hvordan man får høy nok OG? Merket at min batch hadde litt for lav OG, og derfor valgte jeg å stoppe kokingen. Vil vørteren være ødelagt?