Gjæringslås, funker den ++? (Nybegynner)

Hei.
Jeg er en ny brygger og lagde min første batch i helga. Jeg gikk blant annet til innkjøp av denne: http://www.bryggselv.no/products/gjaeringskar-30l-med-tappekran-og-gjaerlas.

Jeg lurer derfor på hvordan gjæringslåsen fungerer? Er det bare å la "hetta" være på, uten noe form for vann i gjæringslåsen? "Hetta" sitter løst på.

I tillegg lurer jeg på hvordan man får høy nok OG? Merket at min batch hadde litt for lav OG, og derfor valgte jeg å stoppe kokingen. Vil vørteren være ødelagt?
 
Hvis du har stoppet kokingen, hvordan har det da gått med humlingen din? Ødelagt er den nok ikke, men dersom humlen har fått koke kortere enn beregnet, vil det kanskje bli et søtere øl enn antatt.
La heller OG bli det den blir, ev. spe på med DME/LME til ønsket OG.
 
Dersom OG var litt for lav ville det hjulpet å koke litt lengere. Avdamping av vann vil gi høyere OG. Ellers er det vel stort sett anbefalt og i de fleste oppskrifter koketid på 60 - 90 minutter.
 
Tilbake
Topp