NeiBjørn k skrev:visst ein har klaringsmiddel oppi i slutten av koketiada .ville det redusert mengden med gjær som er igjenn når du tapper??ev hvilken type anbefaler dere?? irish moss eller kan ein bruke slikt etter ein har kokt også??og kan dette sette smak på ølet???
Kjetil S skrev:Joda, den kan absolutt formere seg på flaske, selv om den nok vanligvis ikke gjør det i noen særlig grad. Jeg har vært ute for at øl jeg har tappet har vært krystallklart i et par dager før det har blitt tåkete av gjær som tydeligvis ikke var der fra før, og som deretter har falt til bunns som det skal. Men bare én gang, antakelig med S-04.
Shea-Arne skrev:Merkelig. Sikker på om det skyldes det du sier? Jeg har trodd at evt formering av gjærceller på flaske vil være neglisjerbare, og da ikke kunne legges merke til med det blotte øyet. Det er verken oksygenrikt miljø og pH er noe lavt i ferdig øl... Men jeg skal ikke påstå at jeg VET at gjær overhodet ikke formerer seg på flaske.