Gjærmengde for små batcher?

Hadde en tanke om å lage små batcher for å kanskje prøve litt forskjellige ølsorter og gjær. Vet om mrmalty og kalkulatoren, den er jo egentlig grei. Men kan det bli for mye gjær? Tenkte på om det går å feks tilsette et rør fra whitelabs i en batch på ca 4L, eller evt en pose tørrgjær? Eller blir dette for mye sånn at man må dele opp gjæren i mindre porsjoner?

Disse hadde vel vært fin for "prøvebatcher": http://www.bryggselv.no/products/glassballong-45-l ?
 
Hei,

har nevnte glassballong som eg har brukt til 2 brygg, får akkurat passe 4,5 l øl ekskl bunnfall. Har brukt tørrgjær og målt opp 3 gr pr gjæring, har putta tørrgjær direkte på dunken. Dette har gjeve flott gjæring.

Ikkje prøvd enda med flytande enda.
 
Tilbake
Topp