cjohansen
Norbrygg-medlem
Sitter og lurer litt på når det er optimalt å pælme gjærstarteren i brygget. På den ene siden ønsker jeg å kjøle ned starteren så gjæren flokkulerer så mye som den kan, slik at jeg kan dekantere så mye oksidert "møkkaøl" som mulig, og pitche kun ren, deilig gjær. På den andre siden tiltaler det meg å hive en starter på "high krausen" oppi for umiddelbar take-off.
Spørsmålene blir da
1) Har det noe for seg å pitche gjær mens den er på topp aktivitetsnivå?
2) Hvis ja på 1), kunne man kjølt ned og dekantert starteren, og så "vekke" den til live med et par desiliter vørter på bryggedagen, typ 12 timer før?
Spørsmålene blir da
1) Har det noe for seg å pitche gjær mens den er på topp aktivitetsnivå?
2) Hvis ja på 1), kunne man kjølt ned og dekantert starteren, og så "vekke" den til live med et par desiliter vørter på bryggedagen, typ 12 timer før?