Hei,
Skal til å brygge meg en Koelsch som jeg bestilte råvarer fra Bryggselv til for ca. 1 måned siden. Fikk med 2 rør fersk gjær fra White labs, hadde strengt tatt bestilt med tørr gjær siden jeg ikke følte meg helt klar til å begynne med gjærstarter leken enda men er vel bare å hive seg i det. Har fått meg en kolbe og har idag kokt opp startern på 1,5 L ref. kalkulator i BeerSmith. Ble så veldig usikker på hvor høy "viability" mine 2 rør har står bare en best før Juli 2014 på rørene? Jeg har tenkt "worst case" 50% og det burde holde med 2 rør. Kan også nevnes at jeg har ingen magnet rører og gjæren er lagret i kjøleskap. Jeg er på glattisen her så er min "worse case" kanskje "best case"? Noen formeninger om det er håp uten å kjøpe inn ny gjær? Og er det ikke vanlig å ha prod. dato på rørene siden dette er så vesentlig info.?
Eirik
Skal til å brygge meg en Koelsch som jeg bestilte råvarer fra Bryggselv til for ca. 1 måned siden. Fikk med 2 rør fersk gjær fra White labs, hadde strengt tatt bestilt med tørr gjær siden jeg ikke følte meg helt klar til å begynne med gjærstarter leken enda men er vel bare å hive seg i det. Har fått meg en kolbe og har idag kokt opp startern på 1,5 L ref. kalkulator i BeerSmith. Ble så veldig usikker på hvor høy "viability" mine 2 rør har står bare en best før Juli 2014 på rørene? Jeg har tenkt "worst case" 50% og det burde holde med 2 rør. Kan også nevnes at jeg har ingen magnet rører og gjæren er lagret i kjøleskap. Jeg er på glattisen her så er min "worse case" kanskje "best case"? Noen formeninger om det er håp uten å kjøpe inn ny gjær? Og er det ikke vanlig å ha prod. dato på rørene siden dette er så vesentlig info.?
Eirik