Skal brygge min første batch i nærmeste fremtid men begynner med mindre brygg på 6-7 liter.
Det meste gir mening etter noen hundre sider lesing og omregning av vann/råvarer virker veldig rett frem.
MEN i det jeg plottet inn i pitchingcalc (mrmalty.com) sto det at jeg ikke trenger noen gjærstarter for denne mengden øl. Kan jeg faktisk droppe starter og helle flytende gjær rett i eller er jeg nødt til å få cellene i gang ordentlig først? Etter hva jeg har fått med meg så langt bør reserver bygges opp, den bør vekkes fra dvale, tilvennes temperatur ect ect, men ettersom det står skrevet så mange steder at dagens hjemmebryggergjær er så fantaktisk mye bedre enn før... blir starter bare unødvendig arbeid i mitt tilfelle?
Tilslutt: Hvis jeg må starte den opp, kan jeg bruke tørr maltekstrakt (funnet mange eksempler på nett) eller bør jeg gå for å lage en liten mengde vørter av samme type som gjæren skal oppi senere (en bok sa dette var veldig viktig) ?
Takk på forhånd for svar!
Hilsen en veldig ny brygger
Det meste gir mening etter noen hundre sider lesing og omregning av vann/råvarer virker veldig rett frem.
MEN i det jeg plottet inn i pitchingcalc (mrmalty.com) sto det at jeg ikke trenger noen gjærstarter for denne mengden øl. Kan jeg faktisk droppe starter og helle flytende gjær rett i eller er jeg nødt til å få cellene i gang ordentlig først? Etter hva jeg har fått med meg så langt bør reserver bygges opp, den bør vekkes fra dvale, tilvennes temperatur ect ect, men ettersom det står skrevet så mange steder at dagens hjemmebryggergjær er så fantaktisk mye bedre enn før... blir starter bare unødvendig arbeid i mitt tilfelle?
Tilslutt: Hvis jeg må starte den opp, kan jeg bruke tørr maltekstrakt (funnet mange eksempler på nett) eller bør jeg gå for å lage en liten mengde vørter av samme type som gjæren skal oppi senere (en bok sa dette var veldig viktig) ?
Takk på forhånd for svar!
Hilsen en veldig ny brygger