Gjærstarter uten skum?

Om du vil vedlikeholde den med minimalt med stress er det bare å innimellom dekantere og helle på en flaske vørterøl. Det har SG på 1.04. La vørterølet stå med poppet kork men tildekket for å få ut kullsyren.
Da slipper du styret med måling, veiing, koking og nedkjøling.

For øvrig er vørterøl en grei nødløsning om man skal sette starter men er tom for maltekstrakt og det er langt til bryggebutkken.
 
Tanken var å "lagre" gjæra til neste Kölsch, så det kan jo bli et par måneder til. Er det da bare å starte gjennopplivning igjen med ny starter, kanskje 2 steg?

Etter to måneder ville jeg satt en ny starter på en liten mengde gammel gjær - kanskje 0,3-0,4 dl. Da har den en ganske høy prosent av død gjær, vil jeg tro, og jeg ville ikke dratt med meg alt av den videre.
 
Tilbake
Topp