Hei, trenger litt info.
Skal lage mitt første brygg m. flytende gjær, en 2042 danish lager.
Jeg har lest litt her på forumet og i boken om moderne hjemmebrygging , men er veldig usikker på om jeg tenker riktig.
Planen min er å trykke på ampullen i gjærposen for å aktivere denne så den blåser seg opp.
Så koker jeg opp 1l. vann sammen med 2dl. maltekstrakt og får den ned på 20 grader, tømmer gjæren oppi å la det få stå ca 24t, eller til det gjærer godt.
i en stor flaske m. gjærlås på.
MEN, må gjærposen stå en stund, kansje dager, før den tilsettes vørtet som jeg har laget som starter ?????
På forhand takk for klare svar.
mvh egil
Skal lage mitt første brygg m. flytende gjær, en 2042 danish lager.
Jeg har lest litt her på forumet og i boken om moderne hjemmebrygging , men er veldig usikker på om jeg tenker riktig.
Planen min er å trykke på ampullen i gjærposen for å aktivere denne så den blåser seg opp.
Så koker jeg opp 1l. vann sammen med 2dl. maltekstrakt og får den ned på 20 grader, tømmer gjæren oppi å la det få stå ca 24t, eller til det gjærer godt.
i en stor flaske m. gjærlås på.
MEN, må gjærposen stå en stund, kansje dager, før den tilsettes vørtet som jeg har laget som starter ?????
På forhand takk for klare svar.
mvh egil