Morten Jensen
Norbrygg-medlem
Hei! Jeg er en nybegynner innenfor ølbrygging, og har faktisk ikke kjøpt meg et bryggesett enda, selv om det står på planen. De siste ukene har jeg begynt å forberede meg for alt innen ølbrygging, fra himmel til jord. Leser om prosesser og og fremgangsmåter daglig, og lærer stadig mer. Dette forumet spiller en nøkkelrolle i min 'utdanning' som hjemmebrygger.
Mitt spørsmål er som følgende: Hvor 'strenge' er temperaturklassifiseringen til forskjellige typer gjær? Jeg vet at undergjær trenger lave temperaturer for å fungere optimalt mens overgjær fungerer i circus romtemperatur.
Jeg bor i en studentleilighet og har ikke all verdens plass å jobbe med. Grunnen til at jeg ønsker å vite dette er fordi jeg for øyeblikket tar snittmålinger i temperatur på en utstyrsbod jeg har i kjelleren hvor jeg planlegger å ha gjæringsprosessen. Jeg er som sagt helt nybegynner og vil i første omgang benytte meg av 'bryggebøtter' i plastikk med gjærlåsing.
Foreløpig måler jeg en temperatur på 15.7 grader helt opp i 16.5 grader. Bør jeg brygge et ølsett med overgjær, undergjær eller finnes det en løsning for temperaturavvikene jeg opplever?
Mvh.Morten Jensen
Mitt spørsmål er som følgende: Hvor 'strenge' er temperaturklassifiseringen til forskjellige typer gjær? Jeg vet at undergjær trenger lave temperaturer for å fungere optimalt mens overgjær fungerer i circus romtemperatur.
Jeg bor i en studentleilighet og har ikke all verdens plass å jobbe med. Grunnen til at jeg ønsker å vite dette er fordi jeg for øyeblikket tar snittmålinger i temperatur på en utstyrsbod jeg har i kjelleren hvor jeg planlegger å ha gjæringsprosessen. Jeg er som sagt helt nybegynner og vil i første omgang benytte meg av 'bryggebøtter' i plastikk med gjærlåsing.
Foreløpig måler jeg en temperatur på 15.7 grader helt opp i 16.5 grader. Bør jeg brygge et ølsett med overgjær, undergjær eller finnes det en løsning for temperaturavvikene jeg opplever?
Mvh.Morten Jensen