1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gjærtyper med bekreftede diastaticus gener

En tråd i 'Råvarer' startet av Finn Berger, 14 Apr 2018.

  1. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Kanskje WL dyrker det frem på vørter og star-san og regner med at det er toppers?
     
    jab liker dette.
  2. jab

    jab
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Starsan og DME funket dærlig mener jeg å huske. Klor og edikk er mer optimalt om man ønsker en god starter.
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Så lenge 380'en ikke blir kontaminert så overlever jeg.

    Hvordan er det med WY? 3711? Den er vel ikke langt unna Belle på utgjæring iallefall. Og går under "French Saison" den og.
     
    jab liker dette.
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    https://www.courthousenews.com/brewer-says-bad-yeast-tanked-beer-sales/

    Er noen av gjærtypene til whitelabs diastaticus?

    Det hele er litt uklart. Har analysemetodene som ble brukt i undersøkelsen det refereres til identifisert diastaticus direkte, eller bare indirekte gjennom å påvise glykoamlylase, tro?
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Uavhengige labber har identifisert diastaticus i gjæren (helt ny gjær og rett fra labben) som bryggeriet benyttet, som ikke skulle inneholde diastaticus. Mener han representaten fra Haand som er her innimellom og også har sagt at de har fått uavhengig lab til å identifisere diastaticus i noe de har fått, kan være jeg tar feil men det han sa ligger på forumet her et sted.
     
  6. jab

    jab
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Alle strains som WL har som er merket med aktivt STA1 gen er variant diastaticus, det er det som kvalifiserer gjæren for å være var. diastaticus. Om man kaster slurry av gjæren på en plate med stivelse vil den vokse. Også er det da andre variabler som bestemmer hvor langt gjæren faktisk vil gjære ned.

    Belle er vel kanskje en ekstremitet med gener som gjør at den klarer seg over lengre tid på små mengder mat. De fleste andre strains virker og "bli ferdig". Det gjør dem dog ikke til å regnes som ikke diastaticus gjær. S-189 har jeg flasket en del øl av tidligere. Har noen flasker gjemt bort av disse enda. Forrige gang jeg åpnet en flaske så smalt korken såpass at minstemann våknet. Mer karbonering en champagne etter 1 år på flaske. Smakte vannete og kjedelig... Men det er dog en veldig god gjær om man ønsker et tørt lagerøl i en fei. Så lenge man fater og holder det kaldt er det en super gjær. Skeptisk til å anbefale den for flasking lenger kanskje...
     
    #26 jab, 15 Apr 2018
    Sist redigert: 15 Apr 2018
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Mangrove Jacks M29 er vel en diastaticus og. Tipper at det er mye av samme ulla i denne som 3711 og Belle.
     
    jab liker dette.
  8. jab

    jab
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Antagelig samme origin som 3711? Det er vel Brasserie Thiriez?
     
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Tipper det, editerte posten min etter at du så den. "French Saison" tipper jeg ikke har mange forskjellige opphav ettersom de forskjellige french saisonene viser mye av det samme. Det er mye rebranding.
     
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg finner ikke noen direkte bekreftelse, men det ser ut til at 3711 er den samme som Belle Saison: https://www.reddit.com/r/TheBrewery...lks_any_experience_testing_for_s_diastaticus/ (Mye interessant her, fra Brewer's Association, hvis du går litt nedover.)

    Denne er også veldig interessant i forbindelse med Whitelabs, og sier også at 3711 er diastaticus: http://suigenerisbrewing.com/index.php/2017/11/22/contamination-detection-1/

    Siden forfatteren av den tester for diastaticus sjøl, regner jeg det som en god indikasjon på at 3711 er diastaticus. Jeg fører den opp på lista.
     
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Du kan og føre opp M29.
     
    Finn Berger liker dette.
  12. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har du en kilde på det?

    Jeg spør fordi det ser ut til muligens å være i motsetning til det Whitelabs skriver, nemlig at dette genet er "a potential indicator of Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus. Brewers yeast are natural hybrids, which make it possible for certain strains to display elements of the STA1 gene."

    Jeg ser jo at dette ene genet - eller elementet av genet - gir gjæren en egenskap som skiller den veldig fra vanlig cerevisiae fra vårt bryggersynspunkt, men er det nok? Men ok, den er fremdeles cerevisiae, altså bare en variant, og jeg kjenner ikke kriteriene for å skille ut en type som egen variant.

    Jeg mener ikke å kverulere, altså, jeg bare trenger å forstå dette ordentlig:).
     
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Finn Berger liker dette.
  14. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    will do
     
  15. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    @jab
    Angående hva diastaticus er: The strain description of Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus gives the following information: This yeast is facultative anaerobic, can ferment typical sugars similar to Saccharomyces cerevisiae plus starches and dextrins. Its morphology is comparable to the bottom fermenting brewer’s yeast Saccharomyces pastorianus, cells are oval to egg-shaped, mostly single or in pairs. S. diastaticus suspended in water can survive 10 min at 59.5°C, but all cells die when exposed to 60.5°C for 10 min. This is about 8°C higher than culture yeast or many other wild yeasts can survive at similar conditions. (http://pika-weihenstephan.de/en/the-challenge-saccharomyces-cerevisiae-var-diastaticus-en/)
    Det virker som om det er mer enn bare evnen til å bryte ned stivelse og dekstriner som skiller diastaticus fra vanlige cerevisiae-typer.
    Jeg er litt usikker på hva du mener med det første der. Men det er ikke noe problem å påvise diastaticus, i hvert fall: https://www.bc-diagnostics.com/prod...ces-cerevisiae-var-diastaticus-detection-kit/
     
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Så den. Men har også lest at det ikke finnes noe medium enda (kanskje jeg leste en gammel artikkel?) som definitivt kan påvise at det er diastaticus. Altså hvis det gror på mediumet (eller hva slags virksomhet det driver med), så er det 100% sikkert at det er diastaticus.
     
  17. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg lenket til en 20 år gammel artikkel et eller annet sted over her som redegjør for en grei metode. Det er en rimelig stor skandale at Whitelabs ikke har hatt utstyr til å påvise diastaticus.

    Det er også temmelig merkelig at Wyeast ikke har gjort det Whitelabs nå tross alt har gjort - dvs. merket de typene som er diastaticus.
     
  18. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ja, men tror WL har fått en veldig god grunn til å merke med diastaticus/SDA1 etter søksmålet, og de har helt sikkert fått klager fra andre hold og.
     
    Finn Berger liker dette.
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Helt klart. Men det er desto merkeligere at ikke Wyeast følger etter. De må da ta sjanser når de lar være?
     
  20. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    #40 Miguel, 15 Apr 2018
    Sist redigert: 16 Apr 2018

Del denne siden