Gjærtyper med bekreftede diastaticus gener

Tror ikke det er så ille, men man bør vel kanskje vaske tankene og slikt når man har dyrket frem diastaticus gjær, eller ha egne tanker for dette.

Kanskje WL dyrker det frem på vørter og star-san og regner med at det er toppers?
 
  • Like
Reaksjoner: jab
Så lenge 380'en ikke blir kontaminert så overlever jeg.

Hvordan er det med WY? 3711? Den er vel ikke langt unna Belle på utgjæring iallefall. Og går under "French Saison" den og.
 
  • Like
Reaksjoner: jab
Dette har jo vært tilfellet faktisk. Det er en pågående rettsak i statene hvor WL er saksøkt for å ha levert gjær som er forurenset med diastaticus gjær til bryggerier...

https://www.courthousenews.com/brewer-says-bad-yeast-tanked-beer-sales/

Er noen av gjærtypene til whitelabs diastaticus?

Det hele er litt uklart. Har analysemetodene som ble brukt i undersøkelsen det refereres til identifisert diastaticus direkte, eller bare indirekte gjennom å påvise glykoamlylase, tro?
 
https://www.courthousenews.com/brewer-says-bad-yeast-tanked-beer-sales/

Er noen av gjærtypene til whitelabs diastaticus?

Det hele er litt uklart. Har analysemetodene som ble brukt i undersøkelsen det refereres til identifisert diastaticus direkte, eller bare indirekte gjennom å påvise glykoamlylase, tro?

Uavhengige labber har identifisert diastaticus i gjæren (helt ny gjær og rett fra labben) som bryggeriet benyttet, som ikke skulle inneholde diastaticus. Mener han representaten fra Haand som er her innimellom og også har sagt at de har fått uavhengig lab til å identifisere diastaticus i noe de har fått, kan være jeg tar feil men det han sa ligger på forumet her et sted.
 
Alle strains som WL har som er merket med aktivt STA1 gen er variant diastaticus, det er det som kvalifiserer gjæren for å være var. diastaticus. Om man kaster slurry av gjæren på en plate med stivelse vil den vokse. Også er det da andre variabler som bestemmer hvor langt gjæren faktisk vil gjære ned.

Belle er vel kanskje en ekstremitet med gener som gjør at den klarer seg over lengre tid på små mengder mat. De fleste andre strains virker og "bli ferdig". Det gjør dem dog ikke til å regnes som ikke diastaticus gjær. S-189 har jeg flasket en del øl av tidligere. Har noen flasker gjemt bort av disse enda. Forrige gang jeg åpnet en flaske så smalt korken såpass at minstemann våknet. Mer karbonering en champagne etter 1 år på flaske. Smakte vannete og kjedelig... Men det er dog en veldig god gjær om man ønsker et tørt lagerøl i en fei. Så lenge man fater og holder det kaldt er det en super gjær. Skeptisk til å anbefale den for flasking lenger kanskje...
 
Sist redigert:
Mangrove Jacks M29 er vel en diastaticus og. Tipper at det er mye av samme ulla i denne som 3711 og Belle.
 
  • Like
Reaksjoner: jab
Antagelig samme origin som 3711? Det er vel Brasserie Thiriez?

Tipper det, editerte posten min etter at du så den. "French Saison" tipper jeg ikke har mange forskjellige opphav ettersom de forskjellige french saisonene viser mye av det samme. Det er mye rebranding.
 
Så lenge 380'en ikke blir kontaminert så overlever jeg.

Hvordan er det med WY? 3711? Den er vel ikke langt unna Belle på utgjæring iallefall. Og går under "French Saison" den og.

Jeg finner ikke noen direkte bekreftelse, men det ser ut til at 3711 er den samme som Belle Saison: https://www.reddit.com/r/TheBrewery...lks_any_experience_testing_for_s_diastaticus/ (Mye interessant her, fra Brewer's Association, hvis du går litt nedover.)

Denne er også veldig interessant i forbindelse med Whitelabs, og sier også at 3711 er diastaticus: http://suigenerisbrewing.com/index.php/2017/11/22/contamination-detection-1/

Siden forfatteren av den tester for diastaticus sjøl, regner jeg det som en god indikasjon på at 3711 er diastaticus. Jeg fører den opp på lista.
 
Alle strains som WL har som er merket med aktivt STA1 gen er variant diastaticus, det er det som kvalifiserer gjæren for å være var. diastaticus.
...

Har du en kilde på det?

Jeg spør fordi det ser ut til muligens å være i motsetning til det Whitelabs skriver, nemlig at dette genet er "a potential indicator of Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus. Brewers yeast are natural hybrids, which make it possible for certain strains to display elements of the STA1 gene."

Jeg ser jo at dette ene genet - eller elementet av genet - gir gjæren en egenskap som skiller den veldig fra vanlig cerevisiae fra vårt bryggersynspunkt, men er det nok? Men ok, den er fremdeles cerevisiae, altså bare en variant, og jeg kjenner ikke kriteriene for å skille ut en type som egen variant.

Jeg mener ikke å kverulere, altså, jeg bare trenger å forstå dette ordentlig:).
 
@jab
Angående hva diastaticus er: The strain description of Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus gives the following information: This yeast is facultative anaerobic, can ferment typical sugars similar to Saccharomyces cerevisiae plus starches and dextrins. Its morphology is comparable to the bottom fermenting brewer’s yeast Saccharomyces pastorianus, cells are oval to egg-shaped, mostly single or in pairs. S. diastaticus suspended in water can survive 10 min at 59.5°C, but all cells die when exposed to 60.5°C for 10 min. This is about 8°C higher than culture yeast or many other wild yeasts can survive at similar conditions. (http://pika-weihenstephan.de/en/the-challenge-saccharomyces-cerevisiae-var-diastaticus-en/)
Det virker som om det er mer enn bare evnen til å bryte ned stivelse og dekstriner som skiller diastaticus fra vanlige cerevisiae-typer.
Såvidt jeg vet så finnes det pr nå ikke noe medium man kan bruke for å stadfeste at gjærtypen som ligger på mediumet inneholder "aktiv" Diastaticus.

Såvidt jeg har skjønt så kan en gjærtype ha genet i seg, men ikke vise seg som en Diastaticus.

Her er veldig kort info fra WL https://www.whitelabs.com/sites/default/files/Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus Information Sheet.pdf

Weihenstephan har mer info, men kildene trenger registrering.

Jeg er litt usikker på hva du mener med det første der. Men det er ikke noe problem å påvise diastaticus, i hvert fall: https://www.bc-diagnostics.com/prod...ces-cerevisiae-var-diastaticus-detection-kit/
 
@jab
Angående hva diastaticus er: The strain description of Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus gives the following information: This yeast is facultative anaerobic, can ferment typical sugars similar to Saccharomyces cerevisiae plus starches and dextrins. Its morphology is comparable to the bottom fermenting brewer’s yeast Saccharomyces pastorianus, cells are oval to egg-shaped, mostly single or in pairs. S. diastaticus suspended in water can survive 10 min at 59.5°C, but all cells die when exposed to 60.5°C for 10 min. This is about 8°C higher than culture yeast or many other wild yeasts can survive at similar conditions. (http://pika-weihenstephan.de/en/the-challenge-saccharomyces-cerevisiae-var-diastaticus-en/)
Det virker som om det er mer enn bare evnen til å bryte ned stivelse og dekstriner som skiller diastaticus fra vanlige cerevisiae-typer.


Jeg er litt usikker på hva du mener med det første der. Men det er ikke noe problem å påvise diastaticus, i hvert fall: https://www.bc-diagnostics.com/prod...ces-cerevisiae-var-diastaticus-detection-kit/
Så den. Men har også lest at det ikke finnes noe medium enda (kanskje jeg leste en gammel artikkel?) som definitivt kan påvise at det er diastaticus. Altså hvis det gror på mediumet (eller hva slags virksomhet det driver med), så er det 100% sikkert at det er diastaticus.
 
Så den. Men har også lest at det ikke finnes noe medium enda (kanskje jeg leste en gammel artikkel?) som definitivt kan påvise at det er diastaticus. Altså hvis det gror på mediumet (eller hva slags virksomhet det driver med), så er det 100% sikkert at det er diastaticus.

Jeg lenket til en 20 år gammel artikkel et eller annet sted over her som redegjør for en grei metode. Det er en rimelig stor skandale at Whitelabs ikke har hatt utstyr til å påvise diastaticus.

Det er også temmelig merkelig at Wyeast ikke har gjort det Whitelabs nå tross alt har gjort - dvs. merket de typene som er diastaticus.
 
Ja, men tror WL har fått en veldig god grunn til å merke med diastaticus/SDA1 etter søksmålet, og de har helt sikkert fått klager fra andre hold og.
 
Ja, men tror WL har fått en veldig god grunn til å merke med diastaticus/SDA1 etter søksmålet, og de har helt sikkert fått klager fra andre hold og.

Helt klart. Men det er desto merkeligere at ikke Wyeast følger etter. De må da ta sjanser når de lar være?
 
Tilbake
Topp